«Εξωσχολικός έπιασε το γιο μου από τον λαιμό μέσα στο σχολείο!»: Σοκάρει καταγγελία μητέρας για Δημοτικό Σχολείο στη Λεμεσό

Σοκ προκαλεί η καταγγελία μητέρας μαθητή Δημοτικού, ο οποίος έπεσε θύμα bullying στο σχολείο από…. εξωσχολικούς!

Όπως αναφέρει η μητέρα στην καταγγελία της, όταν πήγε να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο την 1η Φεβρουαρίου είδε κάποιον να το έχει γραπώσει από τον λαιμό.

Όταν έτρεξε κοντά στο παιδί της και ζήτησε εξηγήσεις  ο θύτης είπε απλώς πως ό, τι έκαναν το έκαναν για πλάκα.

Λίγες μέρες αργότερα εξωσχολικοί εισήλθαν ξανά στον χώρο του σχολείου και, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, ο δάσκαλος τους επέτρεψε να καθίσουν μαζί με τους μαθητές και να παρακολουθήσουν ταινία!

Η προβληματισμένη και αγχωμένη μητέρα κατήγγειλε τα περιστατικά και στην Αστυνομία και στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, χωρίς να έχει λάβει κάποια ενημέρωση μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε νιώθει ότι το παιδί της δεν είναι ασφαλές στο σχολείο και η ίδια είναι πολύ προβληματισμένη.

Διαβάστε όλη την καταγγελία της όπως τη δημοσίευσε η CyprusTimes, η οποία ανέδειξε το θέμα.

«Λεμεσός, 4 Μαρτίου 2019

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 Ονομάζομαι Παναγή Γεωργία και είμαι μητέρα μαθητή που φοιτά στο …. Δημοτικό Σχολείο ………………(στη Στ’ τάξη).

 Στις 11/02/2019, είχα πάει στο εν λόγω δημοτικό για να παραλάβω το παιδί μου (το μεσημέρι) και ενώ περίμενα εκτός σχολείου είδα κάποιον, εντός  σχολείου, να τον κρατά από τον λαιμό.  ‘Έτρεξα κοντά του και τελικά ο άλλος ήταν εξωσχολικός και μου είπε ότι το έκανε για αστείο.

 Την επομένη το πρωί  πήγα στην διευθύντρια του σχολείου και της το ανάφερα και ρώτησα γιατί εισέρχονται εξωσχολικοί στο σχολείο κατά την ώρα διδασκαλίας.  Η απάντηση ήταν πως όταν τους βλέπει προσπαθεί με καλό τρόπο να τους διώξει και πως ότι μπορεί κάνει.

 Στις 13/02/2019, το ανάφερα τηλεφωνικώς και στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.  Το θέμα όμως με τους εξωσχολικούς φαίνεται πως δεν έληξε εκεί.

Στις 28/02/2019, το μεσημέρι και πάλι, πήγα να πάρω το παιδί μου ο οποίος μου ανάφερε ότι πάλι είχε εξωσχολικούς στο σχολείο την ώρα διδασκαλίας  και μάλιστα αυτή τη φορά ο δάσκαλος της τάξης του, έκρινε σωστό τους 2 από αυτούς, να τους βάλει μέσα στην τάξη και να παρακολουθήσουν ταινία.  Ο ένας από αυτούς έμεινε, ο άλλος βαρέθηκε και έφυγε.

Έμεινα άναυδη! Την ίδια ώρα πήρα τηλέφωνο στο σχολείο και ευτυχώς πρόλαβα την διευθύντρια.

Της ανάφερα το γεγονός ότι και πάλι υπήρχαν εξωσχολικοί εν ώρα διδασκαλίας και μου είπε πως τους είδε και τους έδιωξε.  Και της απάντησα, αφού τους έδιωξες πως βρέθηκαν να κάθονται στην τάξη με τα μωρά;  Με ποια δικαιοδοσία αφήνετε εξωσχολικούς να κάθονται δίπλα στα μωρά μας την στιγμή που γίνονται τόσα πράγματα;  Ή μήπως ξεχάσαμε την απαγωγή 2 παιδιών του δημοτικού στη Λάρνακα;

Η απάντηση της ήταν πως δεν ήταν ενήμερη, αλλά μάλλον ο δάσκαλος το έκανε για να τους κρατήσει ήσυχους.  Για καλή μου τύχη εκείνη τη στιγμή πήγε και ο δάσκαλος δίπλα της και τον ρώτησε αν όντως επέτρεψε σε εξωσχολικούς να εισέλθουν στην τάξη εν ώρα διδασκαλίας.  Της απάντησε θετικά λέγοντας ότι το έκανε για να τους κρατήσει ήσυχους.

Την ίδια ώρα, ενημέρωσα ξανά τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό και την επομένη ενημέρωσα τηλεφωνικώς και το Επαρχιακό Γραφείο Υπουργείου Παιδείας. 

Μέχρι στιγμής  περιμένω τηλεφώνημα από τον Επιθεωρητή του εν λόγω σχολείου.

 Λυπάμαι να παρατηρήσω πως τα παιδιά μας, κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Από την στιγμή που το κάθε παιδί εισέρχεται  από την είσοδο του σχολείου μέχρι την ώρα που θα εξέλθει από το σχολείο, υπεύθυνη είναι η διευθύντρια ή ο διευθυντής του σχολείου.

Με αυτά τα δύο γεγονότα που συνέβησαν σε διάστημα 2 εβδομάδων, ειλικρινά με έχουν κάνει να διερωτώμαι  αν μπορώ να στέλνω το παιδί μου σχολείο και να νιώθω ότι είναι ασφαλής.

 Παρακαλώ όπως ελέγξετε το θέμα και με ενημερώσετε.

Ευχαριστώ,

Παναγή Γεωργία».

Δείτε σε φωτογραφία το αρχικό κείμενο