Αρχική InfoKids Νέα Σοκάρουν τα στοιχεία του Reaction - 20 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο σε μια δεκαετία

Σοκάρουν τα στοιχεία του Reaction - 20 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο σε μια δεκαετία

Την περίοδο 2005 – 2015 έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο 20 παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, όπως ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία έναρξης του Εθνικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Οδικής Ασφάλειας «Των Δρόμων Ιστορίες», ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION Μάριος Σταύρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν, περίπου 2 παιδιά κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στους κυπριακούς δρόμους, ενώ δεκάδες άλλα τραυματίζονται ελαφρά ή σοβαρά. Το έτος 2014, το 15% όλων των θανάτων των παιδιών στην Κύπρο είχε ως αιτία τις τροχαίες συγκρούσεις. Στην Ευρώπη, το 2004 περίπου 16400 άτομα ηλικίας 0-19 ετών σκοτώθηκαν σε κάποια τροχαία σύγκρουση, καθιστώντας τις οδικές συγκρούσεις ως την πρώτη αιτία θανάτου πανευρωπαϊκά.

Ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε και στους ανήλικους που εμπλέκονται σε τροχαίες παραβάσεις μιας και όπως είπε, την περίοδο 2005-2009, 135 άτομα κάτω των 14 ετών είχαν εμπλακεί σε κάποια παράβαση. Εάν δούμε την ηλικιακή ομάδα 14-16 ετών τότε ο αριθμός δεκαπλασιάζεται και φτάνει τα 1309 άτομα.

«Με δομημένη δουλειά και επαγγελματισμό μπορούμε να φτάσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην Κύπρο, να φτάσουμε δηλαδή να έχουμε ως στόχο τα μηδέν θανατηφόρα στις ηλικίες 0-14 ετών. Κάποιες χρονιές το πετύχαμε γιατί όχι και κάθε χρόνο», κατέληξε ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION.

Tο Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας «Των Δρόμων Ιστορίες»

Η Μονάδα ξεκίνησε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας που εφαρμόζονται στην Κύπρο με την επωνυμία «Των Δρόμων Ιστορίες» και αφορά τις ηλικίες 0 με 12 ετών. Περιλαμβάνει δεκάδες παραμέτρους και έχει μια δομημένη εκπαιδευτική προσέγγιση, ανάλογα με την ηλικία του κοινού. Στα Δημοτικά Σχολεία, θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού – σε όλη την Κύπρο και η πρώτη του φάση θα ολοκληρωθεί το Ιανουάριο του 2018. Το πρόγραμμα θα εφαρμόσουν 4 δάσκαλοι/λειτουργοί του REACTION σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.