«Σου εύχομαι να έχεις μια τέτοια φίλη…»

Όταν γίνεσαι μαμά αμέτρητα πράγματα αλλάζουν στη ζωή σου, μεταξύ των οποίων και η σχέση με τους άλλους, με ανθρώπους που μέχρι πρότινος θεωρούσες «δικούς σου».

Αυτό πολλές φορές σημαίνει, ότι χάνεις κάποιους φίλους οι οποίοι πιθανώς να δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τους νέους σου ρυθμούς.

Οι φίλοι που μένουν, όμως… ε σε αυτούς αξίζουν πολλά. Συνήθως δεν είναι πολλοί. Μπορεί να είναι απλά μία φίλη. Μια σπουδαία  φίλη, στην οποία αφιερώνεται το παρακάτω:

«Σου εύχομαι να έχεις μια τέτοια φίλη.

Μια φίλη με την οποία να περνάς όλη σου τη μέρα χωρίς να κουράζεσαι καθόλου. Στ’αλήθεια.

Μια φίλη που εμφανίζεται στο σπίτι σου ακάλεστη και ξέρει, ότι είναι εξίσου ευπρόσδεκτη σα να το είχατε προγραμματίσει εδώ και εβδομάδες.

Μια φίλη που αγαπάει και νουθετεί το παιδί σου σα να ήταν δικό της.

Μια φίλη που προσεύχεται στις προσευχές σου, ζητωκραυγάζει στις νίκες σου και όταν κάνεις ή λες βλακείες, στο λέει ανοιχτά.

Μια φίλη που σε ρωτά πώς είσαι και ακούει πραγματικά αυτό που της απαντάς.

Μια φίλη που σου φέρνει μπισκότα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (ξέρει ότι τα μπισκότα αποτελούν από μόνα τους λόγο).

Μια φίλη που είναι τόσο διαφορετική από εσένα, ώστε δεν βγάζει και πολύ νόημα το ότι είστε φίλες, κι όμως με κάποιον τρόπο τα πάτε περίφημα.

Μια φίλη που σε αγαπά το ίδιο, είτε φοράς τα παλιά και ξεχειλωμένα ρούχα του σπιτιού είτε το πιο ωραίο σου φόρεμα.

Μια φίλη που θα κάνει ό,τι της ζητήσεις –και θα κάνεις και εσύ το ίδιο.

Μια φίλη που σου στέλνει αστεία memes, τα οποία μόνο εσύ μπορείς να καταλάβεις, και τα οποία δεν θα τολμούσατε να ποστάρετε δημόσια.

Μια φίλη που ξέρει ότι αν “αεριστεί” μπροστά σου δεν θα θυμώσεις.

Μια φίλη με την οποία μπορείς να είσαι περιπετειώδης.

Μια φίλη με την οποία μπορείς να αράξεις στον καναπέ και να βλέπεις με τις ώρες εκπομπές μαγειρικής, με συνταγές που ξέρετε ότι δεν θα ετοιμάσετε ποτέ.

Μια φίλη που ξέρει τον λόγο που ακύρωσες την βόλτα σας τις προάλλες, επειδή το μόνο που ήθελες ήταν να βάλεις πυτζάμες και να κάτσεις μέσα, και σ’αγαπάει όπως και να’χει!

Μια φίλη που σε στηρίζει. Πάντα.

Μια φίλη που έχει την ίδια αξία με την αδερφή σου.

Σου εύχομαι να έχεις μια τέτοια φίλη…»

Πηγή: happylikethis.com