Σουφλέ με πατάτες, σπανάκι και μανιτάρια

Το σουφλέ είναι ένα πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά και εμείς μιας που αποτελεί μια εύκολη λύση, όταν χρειάζεται να φτιάξουμε κάτι γρήγορα. Σήμερα δημιουργούμε μια νοστιμιά για το μεσημεριανό της οικογένειας με βασικά υλικά τις πατάτες, το σπανάκι και τα μανιτάρια για να αποτοξινωθούμε από την κρεατοφαγία των ημερών!

Yλικά:

100 γρ. μανιτάρια
10 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
200 γρ. σπανάκι
5 φέτες κασέρι
5 φέτες ζαμπόν
1 κουτί κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζετε το σπανάκι και τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Σουρώνετε και στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Σοτάρετε τα μανιτάρια σε βούτυρο μέχρι να «πιούν» τα ζουμιά τους, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε πάνω απ’ τα λαχανικά. Καλύπτετε με κασέρι και ζαμπόν και περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Γκρατινάρετε στον φούρνο για 15 λεπτά.