Αρχική InfoMommy Νέα Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου για ενήλικες και παιδιά

Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου για ενήλικες και παιδιά

Σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου για ενήλικες και παιδιά

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τα πολλά προβλήματα στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου. Εκτός από καταγγελίες, μαρτυρίες, επισκέψεις στο χώρο, υπάρχουν και φωτογραφίες παιδιών που παίζουν στα απόνερα, αποκάλυψε στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αιμιλία Στροβολίδου.

Πρόσθεσε ότι οι διαπιστώσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και της Υπατης Αρμοστίας είναι πως υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και προέβηκαν μάλιστα σε εισηγήσεις μέσα από την επιστολή τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρέπει, τόνισε, να διασφαλιστούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των διαμενόντων στον χώρο.

Πρόκειται, εξήγησε η κ. Στροβολίδου, για ανθρώπους που έχουν διαφύγει από πολέμους και από κατάφορες συνθήκες καταπίεσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και 40 με 45 παιδιά.

Είπε ακόμα ότι το κέντρο φιλοξενίας, εκτός από τα λειτουργικά προβλήματα, βρίσκεται και σε απομακρυσμένη περιοχή και δυσκολεύει την μετάβαση αυτών των ανθρώπων στα αστικά κέντρα και την ομαλή ενσωμάτωση τους στην κοινωνία.

Σε σοβαρές καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών και σωματεμπορία στο κέντρο φιλοξενίας της Κοφίνου, προέβηκε από τα μικρόφωνα του ΑΣΤΡΑ η επίτιμη πρόεδρος της οργάνωσης Στοπ Τράφικινγκ, Αντρούλα Χριστοφίδου. Ανέφερε ότι τα έξοδα για το κέντρο τα πληρώνει η ΕΕ και ότι θα στείλει επιστολή στην ΕΕ για να καταγγείλει την απαράδεκτη και φρικτή, όπως είπε, κατάσταση.

Υπάρχει αδιαφορία, ανικανότητα, γραφειοκρατία ίσως και ρατσισμός, κατήγγειλε η κ. Χριστοφίδου και ανέφερε ότι έχει πληροφορίες και μαρτυρίες ότι διακινούνται ναρκωτικά και γίνεται εμπορία προσώπων στην Κοφίνου.

http://cyprusnews.eu/


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.