Σοβαρή καταγγελία για τσιμπήματα δράκαινας σε παραλία της Λεμεσού – Τι να κάνετε αν τσιμπήσει εσάς ή το παιδί σας

Σοβαρή καταγγελία μέσω δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης έκανε γυναίκα για πολύ γνωστή παραλία της Λεμεσού και τις δράκαινες που μπορεί να σας τσιμπήσουν αν κολυμπήσετε εκεί.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι οι λουόμενοι στην παραλία Lady’s Mile πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν δράκαινες. Η ίδια μάλιστα έπεσε θύμα μίας.

Διαβάστε τι έγραψε για τη δράκαινα

«Όσοι φίλοι έχετε σκοπό να επισκεφτείτε την παραλία Lady’s Mile στη Λεμεσό, φροντίστε να μπείτε στη θάλασσα με ειδικά παπούτσια. Κυρίως τα μικρά παιδιά. Χθες έπεσα θύμα δράκαινας και ο πόνος ήταν πραγματικά απερίγραπτος και συνεχόμενος. Οι 2 ναυαγοσώστες που με βοήθησαν (τους ευχαριστώ πολύ) μέχρι να πάω για ενέσεις (Αντισταμινικό – Κορτιζόνη), μας είπαν πως υπάρχουν κρούσματα. Κάτι που μας επανέλαβε και το ιατρικό προσωπικό (τους ευχαριστώ επίσης) των Πρώτων Βοηθειών της Πολυκλινικής Υγεία. Καθημερινά 7 περίπου περιστατικά, τα 6 από τη συγκεκριμένη παραλία».

Δείτε την αρχική της ανάρτηση

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!Όσοι φίλοι έχετε σκοπό να επισκεφτείτε την παραλία Lady’s Mile στη Λεμεσό, φροντίστε να…

Gepostet von Thalia Kounouni Polyviou am Sonntag, 4. August 2019

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει δράκαινα

Οι δράκαινες ανήκουν στην οικογένεια των τραχινιδών. Η μεγάλη δράκαινα (Trachinus araneus) χαρακτηρίζεται από το μικρότερο κεφάλι το οποίο καταλήγει σε ένα στόμα το οποίο έχει διεύθυνση προς τα πάνω. Μπορεί να φτάσει στα 40 εκατοστά και είναι αρκετά επικίνδυνη.

Το τσίμπημα της δράκαινας είναι εξαιρετικά επώδυνο. Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι ο έντονος και με διάρκεια πόνος, η λιποθυμία, ο εμετός και ο υψηλός πυρετός. Οι παρενέργειες ενός τέτοιου τσιμπήματος διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις άμυνες και τις αντιστάσεις του οργανισμού του.

Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει δράκαινα θα πρέπει να βγείτε αμέσως έξω από το νερό και αν είναι δυνατόν να επισκεφθείτε ένα σημείο που θα μας προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το τσίμπημα μιας δράκαινας (όσο μεγαλύτερη είναι σε μέγεθος, τόσο πιο επώδυνο το τσίμπημα) μπορεί σε ορισμένους να δημιουργήσει αλλεργικό σοκ με πολύ άσχημα επακόλουθα.

Να θυμάστε ότι, το δηλητήριο της δράκαινας είναι θερμοδιασπώμενο, αν θερμανθεί, δηλαδή, πάνω από τους 50 βαθμούς αδρανοποιείται. Με προσοχή λοιπόν, θερμαίνουμε το τραύμα και επισκεπτόμαστε άμεσα γιατρό ή νοσοκομείο.