Σοβαρότατα προβλήματα όρασης για 2χρονη που περνούσε ώρες μπροστά στην οθόνη του κινητού

Σοβαρότατα προβλήματα όρασης φέρεται να εμφανίζει 2χρονο κορίτσι από την Κίνα, το οποίο χρησιμοποιούσε το κινητό των γονιών της καθημερινά από την ηλικία του 1 έτους. Οι γονείς της της το έδιναν επειδή, όπως λένε, την κρατούσε ήσυχη.

Κάποια στιγμή, οι γονείς της μικρής που είχαν αρχίσει να παρατηρούν, ότι το παιδί έκλεινε συχνά τα μάτια, το πήγαν στον οφθαλμίατρο, ο οποίος διέγνωσε αυξημένη μυωπία.

Το κορίτσι, το οποίο μεγαλώνει στην επαρχία Jiangsu, εμφάνισε μυωπία -9 διοπτριών (δηλαδή 9 βαθμών) και χρειάζεται οπωσδήποτε γυαλιά. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και η όραση της μικρής το πιθανότερο είναι ότι θα χειροτερεύει, όσο το παιδί μεγαλώνει.

Πρόσθεσαν, βέβαια, ότι μεγάλο ρόλο στο πρόβλημα αυτό έπαιξε η υπερβολική έκθεση σε οθόνες από πάρα πολύ μικρή ηλικία.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. τα μωρά κάτω τους 1 έτους δεν θα πρέπει να κοιτάζουν καθόλου ηλεκτρονικές οθόνες, ενώ από τα 2 έως τα 4 δεν θα πρέπει να παρακολουθούν περισσότερο από 1 ώρα την ημέρα βίντεο και ο χρόνος αυτός να είναι διακοπτόμενος.

Το να περιορίζεται ή και να απορρίπτεται εντελώς η θέαση οθονών σε παιδιά κάτω των 5 ετών, θα οδηγήσει σε πιο υγιείς ενήλικες, λέει ο Οργανισμός.

Σε κάθε περίπτωση, επίσημες έρευνες στην Κίνα αποδεικνύουν, ότι τα ποσοστά μυωπίας στα παιδιά αυξάνονται δραματικά και σίγουρα ο χρόνος μπροστά στην οθόνη και τα πάρα πολλά μαθήματα που δεν επιτρέπουν στα παιδιά να περνούν αρκετό χρόνο στην ύπαιθρο ευθύνονται γι’αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ασιατική χώρα, 7 στα 10 παιδιά έχουν το δικό τους κινητό! Και μόλις τον περασμένο μήνα απαγορεύτηκε στις σχολικές τάξεις. Επίσης, το κράτος ζήτησε από τους δασκάλους να σταματήσουν να δίνουν τα μαθήματα σε ψηφιακή μορφή και να επιστρέψουν στην έντυπη.

Πηγή: dailymail.co.uk