Στα λευκά η Κύπρος! Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Στα λευκά ντύθηκε το Τρόοδος και πολλές ορεινές περιοχές, μετά και τη βαριά χιονόπτωση που κράτησε αρκετές ώρες, δημιουργώντας και αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο με κλείσιμο δρόμων σχεδόν σε όλο τα ορεινά. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους σήμερα το πρωί έφτασε τα 25 εκατοστά και στην κορυφή 35 εκατοστά. Η θερμοκρασία το πρωί στο Τρόοδος έπεσε στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 βαθμούς στα δυτικά παράλια, στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τη νύκτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά και τη νύκτα στα ψηλότερα ημιορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα σημειωθεί τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας στις 11.50 αναφέρει ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος λόγω της χιονόπτωσης, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.
Δρόμοι κλειστοί για την τροχαία κίνηση 

Επαρχία Λευκωσίας
Φτερικουδιού – Άλωνας – Πολύστυπου – Λαγουδερών
Πολύστυπου – Μαδαρής
Αγρού – Άλωνας
Παλαιχωρίου – Προφήτη Ηλία
Σαράντι- Λαγουδερών
Μαχαιρά – Κιονιών

Επαρχία Λεμεσού 
Προδρόμου – Τροόδους

Επαρχία Πάφου
Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Επαρχία Λευκωσίας
Λαγουδερών- Ξυλιάτου
Ασκά – Φτερικουδιού
Απλικιού – Παλαιχωρίου
Απλικιού – Φαρμακά
Γούρρι – Φαρμακά – Οδού
Καμπί – Φαρμακά
Φτερικουδίου – Πλατανιστάσας
Πλατανιστάσας – Άλωνας
Πλατανιστάσας – Αληθινού – Λειβαδιών – Παναγιάς
Απλικίου – Παλαιχωρίου – Αγρού
Λαζανιάς – Μαχαιρά

Επαρχία Λεμεσού
Πελενδρίου – Αγρού
Κυπερούντας – Αγρού
Παλαιχωρίου – Αγρού
Ζωοπηγής – Αγρού
Ομόδους – Μαντριών
Μονιάτη – Πλατρών
Πέρα Πεδίου – Πλατρών
Σαϊττά – Καρβουνά
Πλατρών – Τροοδιτίσηης
Ζωοπηγής – Αγίου Θεοδώρου Αγρού
Συκόπετρας – Φαρμακά

Περιοχή Μόρφου
Κακοπετριάς – Καρβουνά
Κακοπετριάς –  Pinewood – Πεδουλά
Πεδουλά – Προδρόμου
Προδρόμου – Τροόδους
Λεμύθου – Καμιναριών
Προδρόμου – Πλατρών
Πεδουλά – Μουτουλλά
Σταυρού της Ψώκας – Κύκκου
Κύκκου – Κάμπου – Μηλικουρίου
Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου

Επαρχία Πάφου
Αγίου Νικολάου – Άρσους
Αγίου Νικολάου – Μανδριών
Αγίου Νικολάου – Ομόδους
Παναγιάς – Στατού

Επίσης, στο δρόμο Ορκόντα – Κάμπου υπάρχει κατολίσθηση βράχων. 

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.
Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών θα γίνονται άμεσα και σε ζωντανό χρόνο στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.