Στα ύψη ο υδράργυρος – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία – Αναλυτική πρόβλεψη

Τους 39 βαθμούς θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος στην Κύπρο με την πίεση στην ατμόσφαιρα να είναι ιδιαιτέρως χαμηλή για την εποχή.

Σήµερα, µετά την διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης ή και τοπικής αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός από το μεσημέρι και μετά

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Tην Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά την νύκτα και νωρίς το πρωί πιθανό να σχηµατιστεί τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη ή οµίχλη, κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή µέχρι την Παρασκευή, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατικές τιµές, ενώ το Σάββατο θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατικές τιµές.