Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που εξαντλούν την ενέργεια, την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία σου

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου.

Ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα καλό να πουν για εσένα, ανθρώπους που δεν σε στηρίζουν ποτέ και σε κριτικάρουν συνέχεια.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που μειώνουν την αυτοπεποίθησή σου. Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που δεν είναι ποτέ χαρούμενοι για εσένα, δεν γιορτάζουν μαζί σου και δεν σε εκτιμούν.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που μειώνουν πάντα τις επιτυχίες σου και τονίζουν μόνο τις αποτυχίες σου.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που θεωρούν ότι τα πάνε πολύ καλύτερα (ή χειρότερα) από εσένα και αναγκάζεσαι να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, επειδή επικεντρώνεσαι και εσύ, όπως και εκείνοι, στα δικά τους.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που σε πειράζουν για πράγματα που σου αρέσουν, για πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που περιμένουν τα ενδιαφέροντά σου και η γνώμη σου να ταιριάζει με τη δική τους – διαφορετικά σε κατηγορούν ότι δεν είσαι σωστός/ή.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που σε υποτιμούν, δεν εκτιμούν τη σκληρή δουλειά σου και νομίζουν ότι είναι καλύτεροί σου. Σταμάτα να κάνεις παρέα με ανθρώπους που κομπάζουν για το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά τους, πόσο σκληρή είναι η ζωή τους, μόνο και μόνο για να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που μόνο μιλούν και δεν ακούν

Σταμάτα να μιλάς με ανθρώπους που τσαντίζονται όταν βάλεις τον εαυτό σου μπροστά έστω και μία φορά, ακόμα και όταν δίνεις συνέχεια χωρίς να ζητάς κανένα αντάλλαγμα.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που σε γεμίζουν τύψεις για να καταφέρουν αυτό που θέλουν.

Ανθρώπους που συμπεριφέρονται σαν να τους «χρωστάς», ανθρώπους που σε πείθουν πως είσαι κακός φίλος ή κακή φίλη αν δεν κάνεις ό,τι ακριβώς θέλουν.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που είναι χειριστικοί και εγωιστές. Με ανθρώπους που δεν νοιάζονται για το τι περνάς, εκτός αν τους επηρεάζει κατά κάποιον τρόπο.

Σταμάτα να κάνεις παρέα με ανθρώπους που είναι δίπλα σου μόνο όταν σε χρειάζονται και θέλουν κάτι από εσένα. Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που πιστεύουν ότι η γη γυρίζει γύρω τους!

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που χαλούν την καλή σου διάθεση, ανθρώπους που αντιδρούν υπερβολικά χωρίς λόγο, ανθρώπους που δεν θέλεις να είσαι κοντά τους πια.

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια γνωρίζεστε ή πόσα έχετε περάσει μαζί. Δεν έχει σημασία τι κάνουν για να σε πείσουν να μείνεις πιστός/ή σε αυτούς. Όσο και αν τους αγαπάς, δεν πρέπει να μένεις κοντά τους αν η ψυχική σου υγεία επηρεάζεται αρνητικά.

Σταμάτα να περνάς χρόνο με ανθρώπους που εξαντλούν την ενέργειά σου, την αυτοπεποίθησή σου και την ευτυχία σου.

πηγή: thoughtcatalog.com