«Σταματήστε να λέτε ότι τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν!»: Το μήνυμα μιας μητέρας

Η Bettina Rowley είναι μια μαμά blogger, η οποία λατρεύει τις εξορμήσεις στη φύση με την ιδιαιτέρως fit οικογένειά της. Πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο, τα δύο μικρά παιδιά της νόσησαν με κορωνοϊό, τον οποίον μάλλον κόλλησαν στην παιδική χαρά.

Τα παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν και να μείνουν στο νοσοκομείο για κάποιες μέρες, καθώς δεν το περνούν σαν μια απλή ίωση, όπως πολλοί λένε ότι είναι, οπότε η ίδια αποφάσισε να στείλει σε όλους ένα σημαντικό μήνυμα:

«Γεια σας φίλοι. Ο κορωνοϊός είναι εδώ. Ο κορωνοϊός είναι πολύ αληθινός.

Είμαστε μια οικογένεια αθλητική και υγιής. Λατρεύουμε να περνάμε χρόνο όλοι μαζί στη φύση και να αθλούμαστε. Μία στο τόσο βάζουμε και κάτι τρελούς στόχος στις ασκήσεις γυμναστικής που κάνουμε. Τρώμε κατά κανόνα υγιεινά, αλλά πού και πού επιτρέπουμε στους εαυτούς μας κάποιο burger ή καμιά μπύρα.

Σκέφτομαι εδώ και καιρό να γράψω κάτι για την εμπειρία που είχαμε τις τελευταίες μέρες, ελπίζοντας ότι ίσως κάποιοι καταλάβετε τη σημασία του να μένετε σπίτι αυτές τις μέρες και κυρίως, του να μην φέρνετε τα παιδιά σας σε επαφή με άλλα παιδιά, σα να μη συμβαίνει τίποτα αυτή την περίοδο στον κόσμο.

Και στα δύο μας παιδιά ξεκίνησε ξαφνικά υψηλός πυρετός, το οποίο ήταν παράξενο. Συνήθως αρρωσταίνει το ένα και μερικές ημέρες μετά το άλλο. Ποτέ δεν έχει τύχει να αρρωστήσουν και τα δύο ταυτόχρονα, απόλυτα συγχρονισμένα. Ο πυρετός δεν έπεφτε, ακόμα και με τα φάρμακα. Έπειτα άρχισαν να έχουν ξερόβηχα και τη στιγμή εκείνη κατάλαβα με τι έχω να κάνω. Αυτό από μόνο του ήταν μια διαδικασία.

Ξεκίνησε μία σειρά τηλεφωνημάτων. Καλέσαμε τον παιδίατρο, ο οποίος μας συνέστησε να κάνουμε το τεστ. Πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου όλοι ήταν εξαιρετικοί και πολύ βοηθητικοί. Έπειτα από λίγο βγήκε ένας γιατρός, φορώντας προστατευτική στολή από πάνω μέχρι κάτω και τους έκανε το τεστ. Μείναμε στο σπίτι από εκείνη τη στιγμή και μετά και περιμέναμε. 48 ώρες μετά ήρθε η επιβεβαίωση: Κορωνοϊός. Τα παιδιά μας δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να ανεβάζουν πυρετό.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι σαν ένα απλό κρυολόγημα, ή όπως λένε «Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν». Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι σε απομόνωση στο νοσοκομείο και τα παιδιά μου δεν είναι καλά. Οι σημερινές αιματολογικές τους εξετάσεις είναι χειρότερες από τις χθεσινές, οπότε όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση, μα και χειροτέρευση.

Μας βλέπουν μόνο λίγες φορές μέσα στη μέρα, καθώς δεν θέλουν να ερχόμαστε ιδιαίτερα σε επαφή, κάτι που είναι απαραίτητο για να προστατεύεται και το νοσηλευτικό προσωπικό. Και όταν έρχονται γιατροί και νοσηλευτές να μας δουν, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία για να μπορέσουν να μπουν μέσα, καθώς όλοι χρειάζεται να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Είμαστε ευγνώμονες για το πόσο μας φροντίζουν. Κανείς, όμως, δεν έχει όλες τις απαντήσεις, καθώς ακόμα μαθαίνουμε γι’αυτόν τον ιό. Δύο γιατροί μπορεί να σου πουν διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Οι αρχές της Υγείας λένε ένα πράγμα και μετά μιλάς με κάποιον άλλον και παίρνεις μια εντελώς διαφορετική απάντηση και γενικώς η πληροφόρηση είναι περιορισμένη.

Σας παρακαλώ, μην το παίρνετε όλο αυτό ελαφρά τη καρδία και μείνετε στο σπίτι με τις οικογένειές σας. Δεν είναι τόσο άσχημο να είσαι εγκλωβισμένος με αυτούς που αγαπάς.

Και μη λέτε ότι δεν φοβάστε να κολλήσετε, γιατί πραγματικά δεν ξέρετε με τι έχετε να κάνετε.

Αν αυτό συμβαίνει σε δύο υγιή παιδιά που γενικά δεν αρρωσταίνουν εύκολα και βαριά, τρέμω να σκεφτώ τι μπορεί να συμβεί σε άτομα με προβλήματα υγείας.

Ας γίνουμε όλοι ασπίδα που θα τους προστατεύσει όλους –ειδικά τους πιο αδύναμους!

Σας παρακαλώ προσευχηθείτε όλοι για τον Fred και την Charlotte.

Σας ευχαριστούμε όλοι από τα βάθη της ψυχής μας και σας παρακαλούμε να μείνετε υγιείς!»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τελευταίο της post στο Facebook, η μαμά λέει ότι η κατάσταση της υγείας των παιδιών έχει βελτιωθεί και βρίσκονται πλέον στο σπίτι τους –εννοείται σε απομόνωση!