Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Σταματήστε να λέτε στους γονείς ότι είναι κακό το παιδί τους να μην έχει αδέλφια

Σταματήστε να λέτε στους γονείς ότι είναι κακό το παιδί τους να μην έχει αδέλφια

Σταματήστε να λέτε στους γονείς ότι είναι κακό το παιδί τους να μην έχει αδέλφια

Κάνατε το πρώτο σας παιδί και είστε πιο ευτυχισμένοι από ποτέ. Η οικογένειά σας ολοκληρώθηκε και δεν χρειάζεται να απαντάτε και σε όλους εκείνους τους ενοχλητικούς που σας ρωτούσαν και σας ξαναρωτούσαν γιατί δεν κάνετε ένα παιδάκι.

Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι πιο αγχωτικό και ενοχλητικό για ένα νέο ζευγάρι από το να το ρωτούν πότε και αν θα κάνει παιδί. Εκτός από την ερώτηση που ακολουθεί την απόκτηση του πρώτου παιδιού. Τη γνωστή:

«Πότε θα κάνετε δεύτερο παιδάκι; Η κόρη σας ή ο γιος σας χρειάζεται ένα αδερφάκι».

Αυτή την ερώτηση βαρέθηκε να ακούει η Laurel Niedospial, η οποία εξηγεί στο popsugar.com γιατί πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στα ζευγάρια, ότι τα παιδιά τους έχουν ανάγκη από αδέρφια!

«Μου τρυπάει το μυαλό η άνεση που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και μπλέκονται στην ζωή μιας οικογένειας. Είτε είναι μια άγνωστη μαμά στον παιδότοπο είτε η θεία μου στην οικογενειακή μάζωξη. Μια συζήτηση που ξεκινά γεμάτη ευγένεια και επικεντρώνεται στο παιδί μου, γίνεται ξαφνικά μια κουβέντα που κατακρίνει την επιλογή μου να έχω ένα και μόνο παιδί.

“Μα, ο γιος σου έχει ανάγκη από ένα αδερφάκι. Για το καλό του”, λένε. “Όχι δεν έχει αυτή την ανάγκη!”, απαντάω εγώ.

Αντιλαμβάνομαι, ότι προσπαθούν απλώς να συζητήσουν μαζί μου και δεν σκοπεύουν να με πληγώσουν, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ανάγκη τους να με κατακρίνουν και να μου προτείνουν τι να κάνω.

Λέγοντάς μου τι χρειάζεται ο γιος μου μου δείχνουν ότι κάπου έχω αποτύχει. Ότι κάτι δεν κάνω καλά με την ανατροφή του. Πάνω που εγώ σκεφτόμουν, ότι του δίνω όσα χρειάζεται, δηλαδή, φαγητό, ένδυση, στέγη, αγάπη, σεβασμό. Όπως όλα δείχνουν, όμως, αυτά δεν αρκούν αν το παιδί μου δεν έχει ένα αδερφάκι.

Πέρα από το ότι τέτοιου είδους σχόλια υποτιμούν την απόφαση της οικογένειάς μου, υπονοούν, ότι μπορεί να έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος με το παιδί μας και ότι, ουσιαστικά, το καταστρέφουμε.

Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι τα μοναχοπαίδια μεγαλώνουν το ίδιο καλά με τα παιδιά που έχουν αδέρφια. Οπότε όχι, το να μεγαλώσει ο γιος μου χωρίς αδερφό ή αδερφή δεν θα του κάνει κανένα κακό. Τα αδέρφια, άλλωστε, μπορεί να μεγαλώσουν μαζί, αλλά τελικά να μη μιλούν μεταξύ τους.

Ο γιος μου μεγαλώνει σε μια μεγάλη οικογένεια και με πολλούς φίλους. Έτσι επωφελείται από τα θετικά του να έχεις αδέρφια, χωρίς... να έχει αδέρφια.

Σκεφτείτε το σοκ που θα πάθαινε μία νέα μαμά δύο παιδιών, αν της έλεγα ότι "τα παιδιά με αδέρφια είναι δυστυχισμένα. Δεν καταφέρνουν πολλά στην ζωή τους". Τι θα γινόταν αν της έλεγα ότι τα μοναχοπαίδια είναι πιο δημιουργικά, έξυπνα, κοινωνικά και μπορούν να λύνουν εύκολα τα προβλήματά τους; Σίγουρα θα φαινόμουν απίστευτα αγενής και, πιθανότατα, να με απομάκρυνε και δικαιολογημένα!

Οπότε γιατί νομίζετε, ότι είναι αποδεκτό να λέτε στις μαμάδες που έχουν ένα παιδάκι, πως κάνουν κάτι λάθος; Αντί να κρίνετε βιαστικά και σκληρά τις επιλογές άλλων γονιών τι θα λέγατε να προσπαθούσατε να χαμογελάσετε, να δείξετε κατανόηση και, τελικά, να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό για πράγματα που δεν σας αφορούν;»


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter