Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Στάσεις θηλασμού: Είστε σίγουρες ότι τις έχετε δοκιμάσει όλες;

Στάσεις θηλασμού: Είστε σίγουρες ότι τις έχετε δοκιμάσει όλες;

Στάσεις θηλασμού: Είστε σίγουρες ότι τις έχετε δοκιμάσει όλες;

Πολλές γυναίκες, πριν γίνουν γυναίκες, θεωρούν ότι ο θηλασμός θα είναι μια εύκολη υπόθεση που θα έρθει φυσικά, αφού – ουσιαστικά – πρόκειται για μια φυσική διαδικασία. Και πολλές φορές όλα κυλούν ομαλά για την μαμά και το μωράκι της. Άλλες μαμάδες, όμως, συνειδητοποιούν ότι ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση και προσπαθούν πολύ για να ταΐσουν το μωράκι τους όσο καλύτερα γίνεται.

Ευτυχώς, η διαδικασία του θηλασμού με τον καιρό - κατά κανόνα - γίνεται ευκολότερη και για την μαμά και για το μωρό. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές στάσεις θηλασμού, οι οποίες θα βοηθήσουν εσάς και το μωράκι σας να τα καταφέρετε καλύτερα, ειδικά τον πρώτο καιρό.

Πριν προχωρήσουμε στις στάσεις θηλασμού, ας δούμε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της διαδικασίας του θηλασμού, το πώς το παιδί θα προσκολληθεί στο στήθος. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να «πιάσει» το μωρό καλύτερα στο στήθος με τα παρακάτω tips να αποτελούν μια καλή αρχή.

 • Κρατήστε με το ένα χέρι το στήθος σας και με το άλλο στηρίξτε την πλάτη και το κεφάλι του μωρού. Πλησιάστε το μωρό αρκετά κοντά στο στήθος, έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει τη θηλή.
 • Σηκώστε το πάνω χείλος του μωρού με τη θηλή σας μέχρι εκείνο να ανοίξει το στόμα του.
 • Φέρτε το μωρό στη θηλή. Το πηγούνι του μωρού πρέπει να ακουμπά το στήθος, ενώ –γενικά κατά τη διάρκεια του θηλασμού – το μωρό θα πρέπει να ακουμπά περισσότερο δέρμα στο κάτω μέρος και όχι στο πάνω μέρος του στήθους.
 • Τα χείλη του μωρού πρέπει να «τυλίγουν» ολόκληρη τη θηλή
 • Βοηθήστε το μωράκι σας στηρίζοντας το σώμα του με κάποιο μαξιλάρι
 • Βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν φράζει τη μύτη του μωρού

Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό έχει «πιάσει» σωστά

 • Τα χείλη του «διπλώνουν» προς τα έξω
 • Το πηγούνι του μωρού αγγίζει το στήθος
 • Τα αυτιά του μωρού κουνιούνται καθώς θηλάζει
 • Το μωρό έχει «πιάσει» αρκετό δέρμα στο στήθος - όσο το μωρό θηλάζει δεν πρέπει να φαίνεται καθόλου ούτε το δέρμα γύρω από τη θηλή (θηλαία άλως) ούτε η θηλή.
 • Βλέπετε και ακούτε ότι το μωρό σας καταπίνει σωστά
 • Δεν ακούγονται ήχοι πλαταγίσματος
 • Θα ξέρετε ότι το μωρό σας έχει «πιάσει» σωστά όταν δεν πονάτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού και το μωρό πίνει αρκετό γάλα.

Οι στάσεις θηλασμού

Η κλασική στάση (η στάση αγκαλιά)

Η πιο συνηθισμένη και εύκολη ίσως στάση θηλασμού για ένα μωράκι μεγαλύτερο των 3 μηνών. Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για να στηριχθείτε καλύτερα εσείς και το μωρό.

Η σταυρωτή στάση (η αγκαλιά χιαστή)

Σε αυτή τη στάση η μητέρα κρατά το μωρό με το αριστερό χέρι ενώ εκείνο θηλάζει στο δεξί στήθος και αντιστρόφως. Με αυτήν την στάση η μητέρα έχει καλύτερο έλεγχο του μωρού ενώ αυτό θηλάζει.

Η στάση κάτω από τη μασχάλη (του αμερικάνικου ποδοσφαίρου)

Μια στάση που βοηθά αρκετά γυναίκες μετά από καισαρική, αφού το μωρό δεν πιέζει την τομή. Είναι επίσης βολική και για μαμάδες με δίδυμα, αφού τα μωρά πίνουν το γάλα τους ταυτόχρονα.

Η στάση στο πλάι (ξαπλωμένη)

Η πιο ξεκούραστη στάση, ιδιαίτερα αν το μωράκι σας ξυπνά αρκετά συχνά μέσα στη νύχτα. Μητέρα και μωρό ξαπλώνουν στο πλάι, ενώ ένα μαξιλάρι στηρίζει το μωρό και το ανεβάζει στο ύψος της θηλής.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι ο θηλασμός είναι μια διαδικασία που φέρνει πιο κοντά το μωρό με τη μαμά του, ενώ γιατροί, μαίες και ειδικοί μπορούν πάντα να σας συμβουλεύσουν για όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε με το μωρό…

Πηγή: mamanatural.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter