Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Στέλνω τη μισή μου σύνταξη στον γιο μου και την οικογένειά του και η νύφη μου αρνείται να βρει δουλειά

Στέλνω τη μισή μου σύνταξη στον γιο μου και την οικογένειά του και η νύφη μου αρνείται να βρει δουλειά

Στέλνω τη μισή μου σύνταξη στον γιο μου και την οικογένειά του και η νύφη μου αρνείται να βρει δουλειά

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχουν μερικές πολύ σκληρές ιστορίες για τις σχέσεις πεθεράς και νύφης. Σίγουρα αυτή είναι μια από τις πιο περίπλοκες σχέσεις που μπορεί να βρεθούν δύο άνθρωποι και τα όριά της μπορεί να μην είναι πάντα ξεκάθαρα.

Έχουμε διαβάσει, δει ή ακούσει για μαμάδες γαμπρών ή νυφών που εξευτελίζουν τα ταίρια των παιδιών τους ή για νύφες και γαμπρούς που δεν σέβονται και υποτιμούν τις μαμάδες των συντρόφων τους.

Η παρακάτω ιστορία αφορά σε μία πεθερά, η οποία βοηθά εδώ και λίγο χρονικό διάστημα την οικογένεια του γιου της οικονομικά. Σε ένα post της στο blog Mumsnet η γυναίκα εξηγεί πως το παιδί της έμεινε άνεργο και εκείνη, λαμβάνοντας μια ικανοποιητική σύνταξη, προσφέρθηκε να βοηθήσει όσο τα πράγματα είναι δύσκολα. Το περίεργο της υπόθεσης ξεκινά τη στιγμή που η γυναίκα αναφέρει τη νύφη της, η οποία την προκειμένη στιγμή δεν εργάζεται, αλλά δεν σκοπεύει να βγει και στη βιοπάλη ποτέ.

Διαβάστε το κείμενό της

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλήσω γι’ αυτό, αλλά θέλω τη συμβουλή σας. Ο γιος μου απολύθηκε από την εταιρεία που δούλευε πριν περίπου έναν χρόνο. Τώρα προσπαθεί να χτίσει τη δική του επιχείρηση, οπότε τα οικονομικά του δεν είναι καλά και το άγχος του φτάνει στα ύψη. Τα εγγονάκια μου είναι 11 και 7 ετών. Η νύφη μου είναι αφοσιωμένη στα παιδιά της και δεν έχει δουλέψει ποτέ πριν ούτε θέλει να δουλέψει τώρα. Εγώ παίρνω τη σύνταξή μου και έχω μερικές οικονομίες στην άκρη. Προσφέρθηκα να βοηθώ όσο ο γιος μου προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά, αλλά ρώτησα αν θα μπορούσε η νύφη μου να βρει μια δουλειά part-time, για να συνεισφέρει και εκείνη λίγο στο πρόβλημα. Πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή με τον καλύτερο τρόπο (η σχέση τους δεν είναι και η καλύτερη).

Τώρα, ουσιαστικά, εγώ μεταφέρω το 50% των εσόδων μου στα παιδιά κάθε μήνα. Μπορώ να τα καταφέρω, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι δικές μου υποχρεώσεις μένουν πίσω και οι οικονομίες που είχα μαζέψει σιγά σιγά εξαφανίζονται.

Ο γιος μου είναι πολύ αγχωμένος και με αυτό και θεωρεί άδικη τη συμπεριφορά της γυναίκας του απέναντί μου. Εκείνη όμως πιστεύει ότι η αλλαγή αυτή θα είναι ακόμη πιο αγχωτική, ενώ γίνεται αρκετά επίμονη και ξεροκέφαλή όταν πιέζεται, όπως – προφανώς – και γίνεται σε αυτή την περίπτωση…»

Τα σχόλια των αναγνωστών

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή της και οι απαντήσεις στον προβληματισμό της ήταν αρκετά με πολλούς χρήστες στο συγκεκριμένο blog να δίνουν το δίκιο στη νύφη. «Ο γιος σου άλλαξε τα δεδομένα της οικογένειας. Εκείνη έκανε όσα έκανε πάντα», «Το να είσαι μαμά στο σπίτι είναι μια δουλειά 24ώρου βάσεως. Δεν αποφάσισε εκείνη για αυτή την αλλαγή», έγραψαν μερικοί χρήστες, ενώ άλλοι έδωσαν δίκιο στην πεθερά σημειώνοντας ότι «το λιγότερο η πράξη της νύφης δεν δείχνει σεβασμό» ή ότι «ο γάμος τους είναι δικός τους και τα χρήματα δικά σου. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις άλλο, δεν το κάνεις!».

Το θέμα φαίνεται να διχάζει και να προβληματίζει τους χρήστες του διαδικτύου, τη στιγμή που το ερώτημα παραμένει: Υπάρχει κάποιος που κάνει ουσιαστικό λάθος σε αυτή την περίπτωση; Φταίει η πεθερά που προσφέρθηκε για κάτι ενώ δεν έπρεπε να το κάνει εξ’ αρχής; Φταίει η νύφη που δεν θέλει να αλλάξει κι άλλο η ισορροπία στην οικογένειά της ή ο γιος που δέχθηκε να ξεκινήσει μια δουλειά χωρίς να έχει το αντίστοιχο κεφάλαιο και επέτρεψε στην μητέρα του να τον βοηθά οικονομικά;

Ποια η δική σας γνώμη;


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter