Στις 14 Ιουλίου η ψήφιση της άδειας πατρότητας και του επιδόματος μητρότητας

Στις 14 Ιουλίου αναμένεται να ψηφιστούν σε νόμους τα νομοσχέδια που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μεταξύ των οποίων και αυτά για 15ημερη άδεια πατρότητας και για την παραχώρηση και στις δύο γυναίκες παρένθετης τεκνοποίησης επίδομα μητρότητας.

Το επίδομα μητρότητας στις περιπτώσεις που η μητέρα για λόγους υγείας αναγκάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό ρυθμίζεται με πρόταση νόμου με την οποία συμφώνησε η Υπουργός Εργασίας.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας συνέχισε τη συζήτηση των νομοσχεδίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής, σε δήλωση μετά τη συνεδρία, ανέφερε σε σχέση με την άδεια πατρότητας, ότι τέθηκε ενώπιον της Υπουργού όπως το δικαίωμα για άδεια να μην περιορίζεται μόνο εντός των 16 εβδομάδων που είναι η άδεια μητρότητας ή και να μην είναι συνεχόμενες 15 ημέρες.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε πως μετά την τεράστια μεταρρύθμιση του ΕΕΕ που έδωσε πόρους ζωής σε μακροχρόνια άνεργους, η Κυβέρνηση με νέο πακέτο νομοσχεδίων βελτιώνει τις κοινωνικές παροχές και δίνει για πρώτη φορά άδεια πατρότητας στον πατέρα και ίσα δικαιώματα στις δύο γυναίκες στην παρένθετη τεκνοποίηση. Εξήγησε ακόμη ότι δικαίωμα πατρότητας θα έχει ο πατέρας που έχει τελέσει γάμο ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.