Στο δικαστήριο σήμερα η 19χρονη – «Θα της κινήσουμε αγωγή για ψυχική βλάβη και λίβελο» λένε οι Ισραηλινοί

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Η Αστυνομία, προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης και η 19χρονη παραπέμπεται σε απευθείας δίκη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης. Αναμένεται να απαντήσει στην κατηγορία αυτή στις 7 Αυγούστου, ενώ μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

————————————————————————————————————————————————–

Καθώς η χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης της 19χρονης Βρετανίδας που κατηγόρησε ψευδώς 12 Ισραηλινούς, ότι τη βίασαν ομαδικά, δεν πραγματοποιήθηκε χθες, αφού έλειπε ο δικηγόρος της, ήρθε σήμερα η μεγάλη μέρα της δίκης.

Έτσι, αυτή την ώρα, η νεαρή εμφανίζεται στην αίθουσα του Επ. Δικαστηρίου Αμμοχώστου, όπου αναμένεται να κατηγορηθεί για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Ωστόσο, οι πρώην κατηγορούμενοι δηλώνουν στα Ισραηλινά μέσα, ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δικής, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αγωγές πολλών εκατομμυρίων εναντίον της 19χρονης. Ο Yona Golub, ένας από αυτούς, είπε συγκεκριμένα: «Θα της κινήσουμε αγωγή για ψυχική βλάβη και λίβελο. Περπατώ στον δρόμο και ο κόσμος με φωνάζει βιαστή. Βρισκόμουν μαζί με δύο φίλους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και τότε με συνέλαβαν και μένα. Ήξερα ότι οι φίλοι μου βρίσκονταν στο δωμάτιο, αλλά εγώ δεν ήμουν, δεν ήξερα το κορίτσι. Η αλήθεια έχει λάμψει. Ο εφιάλτης έχει τελειώσει. Έχω περάσει δύσκολες ημέρες. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι θα με άφηναν ελεύθερο».

Θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση κατά τα επόμενα λεπτά.