Αρχική InfoKids Νέα Στο Κακουργοδικείο παραπέμφθηκαν οι γονείς του 3 μηνών βρέφους που έσβησε στο Μακάρειο - Το βαρύ κατηγορητήριο

Στο Κακουργοδικείο παραπέμφθηκαν οι γονείς του 3 μηνών βρέφους που έσβησε στο Μακάρειο - Το βαρύ κατηγορητήριο

Στο Κακουργοδικείο παραπέμφθηκαν οι γονείς του 3 μηνών βρέφους που έσβησε στο Μακάρειο - Το βαρύ κατηγορητήριο

Καταπέλτης το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για τους δύο γονείς του 3 μηνών βρέφους που πέθανε τελικά στο Μακάρειο, τους οποίους και παραπέμπει στο Κακουργιοδικείο. Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, παραπέμφθηκαν στις 18.4.2018 οι γονείς του βρέφους, τριών μηνών, που είχαν συλληφθεί για το θάνατό του. Σήμερα οι γονείς, αμφότεροι 29 ετών, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 2 γονείς

Ο πατέρας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά παράβαση του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με το άρθρο 210 του ποινικού κώδικα Κεφ. 154.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες των αδικημάτων ο πατέρας του βρέφους την 17η Φεβρουαρίου του 2018 στην κατοικία του που βρίσκεται στην Τίμη της Επαρχίας Πάφου με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο του γιου του, Γιώργου Νικόλα Γρηγορά, με ημερομηνία γέννησης την 24η Νοεμβρίου του 2017 τέως από την Πάφο. Επίσης την 17η Φεβρουαρίου του 2018 στην κατοικία του λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επέφερε τον θάνατο του γιού.

Η μητέρα του βρέφους αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα. Η μητέρα του βρέφους σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του αδικήματος την 17η Φεβρουαρίου στην κατοικία της λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια χωρίς πρόθεση, επέφερε το θάνατο του γιου της.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ζήτησε όπως ο πατέρας τεθεί υπό κράτηση λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος αφού η κατηγορία της ανθρωποκτονίας επισύρει δια βίου ποινή φυλάκισης. Αναφορικά με την μητέρα, η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως αυτή αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ποια η υπερασπιστική γραμμή των γονέων

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ζεύγους, δικηγόροι Άρτεμις Σαββίδου και Άννα Μαρία Αντουνέσκου και ο ασκούμενος δικηγόρος Ανδρέας Μασούρας, ανέφεραν στο δικαστήριο πως δεν ήταν σε θέση να τοποθετηθούν επί του παρόντος και ως εκ τούτου απηύθυναν έκκληση στο δικαστήριο να τοποθετηθούν σε επόμενη δικάσιμο για την κράτηση ή μη του πελάτη τους και πατέρα του τρίμηνου βρέφους, ώστε να τους δοθεί ευκαιρία να μελετήσουν διεξοδικά το μαρτυρικό υλικό. Σε σχέση με την μητέρα, η κ. Σαββίδου δεν έφερε ένταση στο να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Τι αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου

Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Γιώργος Βλάμης όρισε τη Δευτέρα 12η Μαρτίου του 2018 στις 09:30 ως την ημερομηνία που θα εξεταστεί η κράτηση ή όχι του πατέρα του βρέφους μέχρι την ημερομηνία παραπομπής του στο Δικαστήριο.

Επίσης διέταξε όπως και η μητέρα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, όπως υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 70 χιλ. ευρώ, να εμφανίζεται στον αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα Δευτέρα και Πέμπτη μεταξύ των ωρών 19:00 με 21:00 , όπως παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και το όνομα της τοποθετηθεί στο stop list.

Επίσης διέταξε όπως και οι δύο γονείς παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου τη Δευτέρα όπου θα γίνει η αντεξέταση της κράτησης του πατέρα του βρέφους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter