«Στο μεγαλύτερο παιδί μου: Σε ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς»

Στο μεγαλύτερο παιδί μου,

Σε παρακολουθώ με τον μικρό σου αδερφό και θέλω να ξέρεις πόσο πολύ εκτιμώ τη βοήθειά σου.

Όπως τότε που δεν είχα κάνει μπάνιο για δυο μέρες ολόκληρες και σου ζήτησα να παίξεις για λίγο μαζί του. Αγαπώ τον τρόπο που τον παίρνεις αγκαλιά και πάτε στο δωμάτιό σου και του δείχνεις πώς να παίζετε με τα τουβλάκια σου ή τον μαθαίνεις πώς να φτιάχνει μικρά πάζλ.

Σε ευχαριστώ που διευρύνεις τον κόσμο του και τον διδάσκεις πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Όπως όταν έσπασα ένα πιάτο στην κουζίνα και η αδερφή σου έχυσε όλο το γάλα της στο τραπέζι. Εσύ έλαβες αμέσως δράση. Πήρες τον αδερφό σου αγκαλιά μακριά από την κουζίνα, για να μην πατήσει κάποιο γυαλί και κοπεί ή γλιστρήσει στο υγρό πάτωμα.

Σε ευχαριστώ που όταν βλέπεις πως κάποιος έχει ανάγκη τρέχεις για βοήθεια.

Όπως όταν έπρεπε να πλύνω πιάτα δύο ημερών και τελείωσα πολύ πιο γρήγορα χωρίς το μωρό να τριγυρίζει γύρω από τα πόδια μου και να φωνάζει “Αγκαλιά μαμά!”, αφού εσύ τον είχες πάρει από την κουζίνα ξεγελώντας τον με ένα κέρασμα, το οποίο απολαύσατε παρέα στο μπαλκόνι.

Σε ευχαριστώ που είσαι ένας υπέροχος μεγάλος αδερφός.

Όπως όταν ετοιμαζόμαστε για ύπνο και όλοι είμαστε λίγο γκρινιάρηδες. Εσύ, ξαπλώνεις μαζί με τον μικρό και του διαβάζεις τόσο όμορφα τα παραμύθια του. Σε ευχαριστώ που του μαθαίνεις να αγαπά το διάβασμα.

Θυμάμαι λίγο πριν γεννηθεί το μωρό είπες στην αδερφή σου: “Όταν η μαμά γεννήσει θα νομίζεις ότι είσαι αόρατη για λίγο”. Ξέρω ότι μπορεί να ήταν αθώες, παιδιάστικες κουβέντες, αλλά έσπασαν την καρδιά μου σε χίλια κομμάτια. Συγγνώμη που σε έκανα να νιώθεις αόρατος όταν η αδερφή σου γεννήθηκε και αργότερα ο αδερφός σου.

Θέλω, όμως, να ξέρεις ότι ΔΕΝ υπήρξες ποτέ αόρατος για εμένα. Σε βλέπω. Βλέπω όλα όσα σου αρέσουν και δεν σου αρέσουν. Βλέπω τα μάτια σου, βλέπω την καρδιά σου.

Ξέρω ότι σου αρέσει να κάνεις ποδήλατο και να παίζεις βιντεοπαιχνίδια. Ξέρω ότι είσαι πάντα τόσο ευγενικός που θα σταματήσεις ό,τι κάνεις για να με βοηθήσεις με τον αδερφό σου.

Ακόμα και αν δεν στο ζητήσω, είσαι πρόθυμος να το κάνεις. Βλέπω και παρατηρώ κάθε φορά τι κάνεις. Με συγχωρείς που δεν εκφράζω πάντα τις ευχαριστίες μου με λόγια.

Είσαι ο καλύτερος μεγάλος αδερφός που θα μπορούσαν να έχουν τα αδέρφια σου. Ξέρω ότι η αδερφή σου δεν το παραδέχεται, αλλά και εκείνη και ο μικρός σε θαυμάζουν πάρα πολύ.

Και, όπως και εγώ, τους λείπεις όταν πηγαίνεις κατασκήνωση. Είσαι ήρεμος σαν τον μπαμπά σου και μας λείπει πολύ η γρήγορη σκέψη σου, η βοήθειά σου, τα αστεία σου και ο υπέροχος χαρακτήρας σου όταν βγαίνεις για παιχνίδι με τους φίλους σου.

Για τις αμέτρητες φορές που έβαλες το μπουφάν στον αδερφό σου, τον έκανες να νιώσει άνετα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, μοιράστηκες τα γλυκά σου μαζί του, τον κράτησες από το χέρι και παίξατε μέσα στο σπίτι, σε ευχαριστώ. Βλέπω ότι βοηθάς και το εκτιμώ αφάνταστα…»

Πηγή: herviewfromhome.com