Στο νοσοκομείο εσπευσμένα 12χρονος που δοκίμασε το «παιχνίδι του πνιγμού» – Η επικίνδυνη μόδα επιστρέφει

Σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του διέτρεξε ένα 12χρονο αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, μετά από «παιχνίδι πνιγμού» που έπαιζε με φίλους του σε Γυμνάσιο στο Λουτράκι, όπως εξετάζεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του korinthostv.gr, ο 12χρονος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο χρειάστηκε να μεταβεί εσπευσμένα και στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, όπου νοσηλεύεται. Ευτυχώς, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Το επικίνδυνο παιχνίδι – πνιγμού που γίνεται ξανά μόδα

Το παιχνίδι-πρόκληση πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, όμως τελευταία έχει γίνει μόδα στο διαδίκτυο, οπότε ήταν θέμα χρόνου να γίνει γνωστό και στην Ελλάδα. Σε αυτό, έφηβοι και νεαρά άτομα, ανεβάζουν βίντεο που τους δείχνουν να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους ή ο ένας τον άλλον.

Σκοπός τους είναι να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά το άτομο πεθαίνει.

Κίνδυνος, όμως, υπάρχει και για τα άτομα που θα επιζήσουν, αφού η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του CBS: