Στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας μεταφέρθηκε ο 13χρονος αδελφοκτόνος

Στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας μεταφέρθηκε τελικά ο 13χρονος που φέρεται να σκότωσε με μαχαίρι την 9χρονη αδελφή του στο σπίτι τους, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (6/11).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας (6/11) ο 13χρονος έδωσε κατάθεση για τα γεγονότα στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, οπότε και παραδέχθηκε την πράξη του, και εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο.

Εναντίον του νεαρού εκδόθηκε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας και μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Τα ακριβή αίτια θανάτου της 9χρονης θα εξακριβωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διεξαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, από τον Ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, σήμερα το πρωί.

Εν τω μεταξύ οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το άγριο φονικό συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας κλήθηκαν και μετέβησαν για κατάθεση οι γονείς των δύο παιδιών, άτομα του φιλικού και οικογενειακού τους περιβάλλοντος καθώς και γείτονες.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις πέντε χθες το απόγευμα το ΤΑΕ Λάρνακας ειδοποιήθηκε από τον πατέρα του κοριτσιού ότι βρήκε το παιδί του αιμόφυρτο στο σπίτι τους στην περιοχή Αγιος Ιωάννης στη Λάρνακα.

Στη σκηνή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το ΤΑΕ και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, οι οποίες και εντόπισαν το κοριτσάκι με μαχαιριές στο σώμα του.

Με ασθενοφόρο το κοριτσάκι διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του, ενώ ο 13χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και άρχισαν έρευνες για εξιχνίαση του εγκλήματος, ενώ φέρεται ότι τα δύο αδέλφια, που εκείνη την ώρα ήταν μόνα τους στο σπίτι, καυγάδισαν προτού ο 13χρονος επιτεθεί με μαχαίρι στην αδελφή του. 

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

Το προφίλ του 13χρονου

Σύμφωνα με τον επαρχιακό επιθεωρητή Λάρνακας-Αμμοχώστου Μιχάλη Λοϊζίδη, το παιδί φοιτούσε σε δημοτικό σχολείο και μόλις ολοκλήρωσε τη φοίτηση του, πήγε δοκιμαστικά σε Γυμνάσιο της περιοχής  του. Αφού παρακολουθήθηκε στενά, αποφασίστηκε, μέσα από εκθέσεις, να μεταφερθεί σε άλλο Γυμνάσιο και πιο συγκεκριμένα σε ειδική μονάδα.

Ο κ. Λοϊζίδης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, ότι ο 13χρονος ήταν στο δρόμο και επ’ ουδενί δεν αποβλήθηκε από το σχολείο δια παντός, όπως ανέφεραν πληροφορίες από γείτονες της οικογένειας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το παιδί είχε πάει χθες το πρωί εκδρομή με την τάξη του, και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν ενδείξεις του τι θα ακολουθούσε όταν επέστρεψε στο σπίτι του.

Από ΚΥΠΕ και reporter.com.cy