Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Σχέση μπαμπάδων και παιδιών: Η πραγματική εικόνα της μέσα από 12 αληθινές φωτογραφίες

Σχέση μπαμπάδων και παιδιών: Η πραγματική εικόνα της μέσα από 12 αληθινές φωτογραφίες

Σχέση μπαμπάδων και παιδιών: Η πραγματική εικόνα της μέσα από 12 αληθινές φωτογραφίες

Πώς είναι η σχέση των μπαμπάδων με τα παιδιά τους σήμερα; Μοιάζει καθόλου με εκείνη που είχαμε εμείς με τους δικούς μας μπαμπάδες και εκείνοι με τους δικούς τους;

Ένας μπαμπάς από τη Σουηδία, εκμεταλλευόμενος τη γονική του άδεια και αφού έμεινε αρκετό καιρό με τον γιο του στο σπίτι, αποφάσισε να απαθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό το τι συμβαίνει σήμερα με τη σχέση μπαμπάδων και παιδιών.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν στο σπίτι μόνος με τον γιο μου. Δεν μπορούσα να βρω βιβλία που να απευθύνονται στους μπαμπάδες. Στη Σουηδία αλλά και στις περισσότερες κοινωνίες τα πάντα στοχεύουν στην μητέρα. Ήθελα, λοιπόν, να μάθω αν υπάρχουν μοντέλα μπαμπάδων που χρειάζονται περισσότερη στήριξη. Δεν ήθελα να φωτογραφίσω μπαμπάδες άλλης εποχής. Ήθελα μπαμπάδες που αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες», δήλωσε στο αμερικάνικο περιοδικό Cosmopolitan.

«Το να μένεις στο σπίτι είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. Είναι κάτι που οι γυναίκες κάνουν χρόνια γι’ αυτό κανείς δεν το θεωρεί αξιοθαύμαστο, αλλά δεν είναι κάτι εύκολο. Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι μεγίστης σημασίας και μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια σχέση δυνατή με τα παιδιά, αλλά και τη σύντροφό μας», συμπλήρωσε.

Για τις φωτογραφίες του πήρε άδεια από μπαμπάδες που γνώρισε και τους φωτογράφισε στην καθημερινότητά τους μαζί με τα παιδιά. Στόχος του φωτογράφου Johan Bävman ήταν να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση με πολύ κόσμο γύρω από το θέμα, δηλαδή τη φροντίδα των παιδιών από όλους.

«Είναι κάτι που υπάρχει στα γονίδιά σου. Όταν έχεις παιδιά μια μητέρα δεν είναι καλύτερη από έναν πατέρα στο να τα φροντίσει. Είναι κάτι που μαθαίνεις καθημερινά μέσα από την προσπάθεια, από τα λάθη, από την καθημερινότητα με το παιδί».

Δείτε τις απίστευτα αληθινές φωτογραφίες του

  


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter