Αρχική InfoSchool Σχολείο στην Αμερική αντικατέστησε την τιμωρία με διαλογισμό και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Σχολείο στην Αμερική αντικατέστησε την τιμωρία με διαλογισμό και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Σχολείο στην Αμερική αντικατέστησε την τιμωρία με διαλογισμό και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Τι κάνει ο μέσος δάσκαλος, όταν οι μαθητές του αρχίζουν να φέρονται ανάρμοστα; Προειδοποιεί μία, προειδοποιεί δύο, ε, την τρίτη τους ζητά να μείνουν μέσα στο διάλειμμα ή -χειρότερα- τους στέλνει στο γραφείο του διευθυντή. Στο δημοτικό σχολείο Robert W. Coleman, στο Μέριλαντ, όμως, από την αρχή της περσινής χρονιάς, έχει καθιερωθεί ένα νέο σύστημα «τιμωρίας», το οποίο διαφέρει με ό,τι άλλο έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα: Τα παιδιά καλούνται να πάνε στο «Δωμάτιο της Σκέψης», να καθίσουν κάτω και να κάνουν διαλογισμό!

Το σχολείο αποφάσισε να δώσει έμφαση στον διαλογισμό και όχι π.χ. στο να βγαίνει το παιδί έξω από την τάξη ή να πηγαίνει στο γραφείο του διευθυντή, και τα αποτελέσματα του εγχειρήματος αυτού είναι θεαματικά. Για την ακρίβεια, χάρη σε αυτή τη μέθοδο, κανένα παιδί δεν αποβλήθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Το ίδιο ισχύει και στο γειτονικό Γυμνάσιο Patterson Park, το οποίο επίσης εφαρμόζει εδώ και καιρό την ίδια μέθοδο πειθαρχίας –μάλιστα, όχι μόνο δεν αποβάλλονται πλέον μαθητές, αλλά και οι περισσότεροι ζητούν να πάνε στο σχολείο.

Δείτε στο βίντεο πώς ακριβώς λειτουργεί η μέθοδος αυτή και γιατί αξίζει τον κόπο κάθε σχολείο να την δοκιμάσει:


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter