Αρχική InfoKids Νέα Συγκίνηση για το ανάπηρο κοριτσάκι στην σκυταλοδρομία για τα αιτήματα της Πόλεως Χρυσοχούς

Συγκίνηση για το ανάπηρο κοριτσάκι στην σκυταλοδρομία για τα αιτήματα της Πόλεως Χρυσοχούς

Συγκίνηση για το ανάπηρο κοριτσάκι στην σκυταλοδρομία για τα αιτήματα της Πόλεως Χρυσοχούς

Τα αιτήματα της διεκδικεί το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς μέσω σκυταλοδρομίας. Με πρωτοβουλία της Νεολαίας Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς ,δήμαρχοι, κοινοτάρχες αλλά και βουλευτές συγκεντρώθηκαν το πρωί για να λάβουν μέρος μαζί με 70 περίπου δρομείς στον Μαραθώνιο
Αγιασμός τελέστηκε από τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο ενώ την έναρξη της σκυταλοδρομίας, έκανε κοριτσάκι καθισμένο στο αναπηρικό καροτσάκι του.

Η διαδρομή αποτελείται από τρία στάδια, το δρόμο Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου, τον παλαιό δρόμο Πάφου-Λεμεσού , το παλαιό δρόμο Λεμεσού –Λευκωσίας με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε στις 10:00 από την Πόλη Χρυσοχούς με τους δρομείς να καλύπτουν μια διαδρομή 215 χιλιόμετρα και να τερματίζουν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:00 π.μ. αύριο.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή στο πλαίσιο της αθλητικής εκδήλωσης, ανέφερε πως οι υποσχέσεις που έχουν δώσει οι κρατούντες για την υλοποίηση του δρόμου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς ,που χρονολογείται εδώ και 15 χρόνια, έχουν πέσει στο κενό.

Επιπρόσθετα το θέμα του τοπικού σχεδίου αφού , όπως επεξήγησε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, αφού η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς έχει μείνει στην υποανάπτυξη. Ενδεικτικά ανέφερε πως οι συντελεστές είναι 15% -25% την στιγμή που στην υπόλοιπη Κύπρο είναι 60%.

Οκ.Παπαχριστοφή εξέφρασε την δυσαρέσκεια του αφού ,όπως εκτίμησε, ένεκα της κατάστασης , οι νέοι δεν μπορούν να εξεύρουν θέσεις εργασίας στην περιοχή τους.

Οφείλει είπε , “το Κράτος, η Κυβέρνηση να μας δώσει το δικαίωμα οι νέοι μας να ζήσουν σ’ αυτό τον πανέμορφο τόπο”, προσθέτοντας πως η διαχρονική συμπεριφορά των αρμοδίων πρέπει να αρθεί. Πρόσθεσε μάλιστα πως χρειάζεται πολιτική απόφαση .

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως οι νέοι μετά την άφιξη τους αύριο στο προεδρικό μέγαρο θα επιδώσουν υπόμνημα στον ΠτΔ με τα αιτήματα της περιοχής.

Κάλεσε τέλος τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Νίκο Αναστασιάδη να επιδείξει ευαισθησία για αυτή την ακριτική περιοχή της Κύπρου .

Η Σοφία Πουρουζάνη εκ μέρους της Νεολαίας Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως πως ο Μαραθώνιος έχει ως στόχο την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων της Πόλης Χρυσοχούς και η επίδοση σχετικού υπομνήματος στον ΠτΔ.

Στην προσπάθεια είπε συμμετέχουν η Πόλη Χρυσοχούς αλλά και οι γύρω κοινότητες, με πρωτεργάτες την Νεολαία ώστε να εξεύρει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Από την πλευρά του κάτοικος της περιοχής ο ιατρός Αθανάσιος Νεοφύτου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που στόχο έχει την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της ακριτικής περιοχής και την προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου ένα έργο μείζονος σημασίας είναι ο αυτοκινητόδρομος Πάφου –Πόλη Χρυσοχούς που θα πρέπει άμεσα να προωθηθεί για την διευκόλυνση όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά ολόκληρης της Κύπρου, κατέληξε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.