Συγκλονίζουν γονείς που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της 2χρονης νεκρής κόρης τους (φωτογραφίες – video)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσάρεστο από το να χάνεις το παιδί σου. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο ενός γονέα που αποχαιρετά το παιδί του για πάντα, αν δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο.

Δύο γονείς από το New Hampton της Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγο πριν αποχαιρετήσουν την μόλις 2 ετών κόρη τους, δημοσίευσαν φωτογραφίες με το παιδί τους, αφού αποφάσισαν να κάνουν κάτι πολύ συγκινητικό.

Όταν η 21 μηνών, Κοραλίν, ανακηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή οι γονείς της ήταν απαρηγόρητοι. Το κοριτσάκι διαγνώστηκε με ιό παραγρίπης (paraifluenza), ο οποίος εξαπλώθηκε γρήγορα στον οργανισμό της και τη νίκησε.

Μέσα στη θλίψη και τον πόνο τους οι γονείς της μικρής, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και να σώσουν άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το video με τις τελευταίες στιγμές της μικρής Κοραλίν, λίγο πριν βρεθεί στο δωμάτιο για την τελευταία της επέμβαση, έχει γίνει viral, με τους γονείς να μοιράζονται με όλους τους ακολούθους τους την κληρονομία της μικρής τους «ηρωίδας».

Οι γονείς της μικρής Κοραλίν πήγαν την κόρη τους στο νοσοκομείο στις 19 Απριλίου, με προβλήματα στην αναπνοή της. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε άμεσα στην εντατική και οι γονείς της κατάφεραν να τη φιλήσουν για τελευταία φορά κατά τη μεταφορά της εκεί.

Μετά από μια σοβαρή επιπλοκή η κατάσταση της μικρής Κοραλίν σταθεροποιήθηκε, για να αποδειχθεί, αργότερα μετά από σχετική εξέταση, ότι ο εγκέφαλος του κοριτσιού είχε μολυνθεί ανεπανόρθωτα.

Το μικρό κορίτσι έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου.

Μετά το άκουσμα της τραγικής αυτής είδησης οι γονείς της Καρολίν, μάζεψαν όλες τους τις δυνάμεις και αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού τους.

Οι εικόνες και το video από τον αποχαιρετισμό στο μικρό κοριτσάκι ραγίζουν καρδιές

Ο ιός της Παραγρίπης (parainfluenza)

Ο ιός της Παραγρίπης είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία γριπώδους συνδρομής με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος σε παιδιά μικρής ηλικίας. Διακρίνεται σε τέσσε­ρις τύπους (1 έως 4) και ανήκει μαζί με τον ιό της παρωτίτιδας, τον ιό της ιλαράς και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, στους παραμυξοϊούς, όρος που έχει ελληνική προέλευση από τις λέξεις παρά + μύξα (βλέννη). Αποτελεί το δεύτερο πιο συχνό αίτιο μετά τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό για λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά. Aρχικά προσβάλλεται το φαρυγγικό βλεννογόνο, αλλά σύντομα η λοίμωξη μπορεί να επεκταθεί σε όλο το τραχειοβρογχικό δέντρο. Η υπερβολική βλεννώδης έκκριση μπορεί να οδηγεί σε απόφραξη των αναπνευστικών οδών, ειδικά σε μικρά παιδιά.