Αρχική Σχολή Γονέων Σύμφωνα με έρευνες, το να μεγαλώνουμε «μαμάκηδες» είναι τελικά καλό

Σύμφωνα με έρευνες, το να μεγαλώνουμε «μαμάκηδες» είναι τελικά καλό

Σύμφωνα με έρευνες, το να μεγαλώνουμε «μαμάκηδες» είναι τελικά καλό

Δεν έχουν όλες οι μαμάδες την επιθυμία να μεγαλώσουν αγόρια «σκληρά» και «άγρια». Αγόρια που θα ακολουθούν όλα τα στερεότυπα της «αντρίλας», δηλαδή δεν θα μιλούν πολύ, δεν θα εκφράζουν αυτά που νιώθουν, θα είναι «πασάδες» στο σπίτι και θα περιμένουν από τη γυναίκα να κάνει τα πάντα. Υπάρχουν, βέβαια, και αυτές οι μαμάδες, όμως υπάρχουν και οι άλλες: Εκείνες που θέλουν να μεγαλώσουν αγόρια που πάνω απ’όλα θα είναι καλόκαρδα και ευγενικά. Που θα είναι επικοινωνιακά και θα έχουν έντονα ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Κάποιοι κατηγορούν τις δεύτερες αυτές μαμάδες, ότι μεγαλώνουν «μαμάκηδες». Κι όμως, όσο υποτιμητικός κι αν ακούγεται αυτός ο χαρακτηρισμός, τελικά η επιστήμη (και η ζωή) τις δικαιώνει.

Πρόσφατο δημοσίευμα του todaysmama.com, λοιπόν, αναφέρεται σε περισσότερες από μία έρευνες που επικεντρώθηκαν στο πώς επιδρούν τα στερεότυπα με τα οποία μεγαλώνουν τα αγόρια στην πνευματική τους ευημερία. Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με έρευνα του Arizona State University's School of Social and Family Dynamics τα αγόρια που μεγάλωσαν με το πρότυπο της «αντρίλας», ότι πρέπει, δηλαδή, να είναι σκληροτράχηλα και να μην εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, συνέχισαν να είναι έτσι και στη ζωή τους ως ενήλικες. Όσο για τους «μαμάκηδες»; Ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς με δυνατές γυναίκες που τους έμαθαν γιατί είναι απαραίτητο να πάψουν αυτά τα στερεότυπα των δύο φύλων.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στα συμπεράσματα της έρευνας, όμως, είναι, ότι οι «μαμάκηδες» συμπεριφέρονταν με την ευγένεια και την καλοσύνη με την οποία μεγάλωσαν. Συγκεκριμένα, τα αγόρια, τα οποία μεγάλωσαν έχοντας πολύ στενή σχέση με τη μαμά τους, όχι μόνο αποδείχθηκαν συναισθηματικά ωριμότερα, αλλά παρουσίασαν και πολύ χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, από τα άλλα αγόρια.

Άλλες έρευνες έχουν αποδείξει, ότι είναι οι στενές, υγιείς σχέσεις που «γεννούν» την πραγματική ευτυχία στη ζωή μας. Και οι έρευνες αυτές αναπτύσσονται στο γεγονός, ότι η χαρά ισοδυναμεί με καλύτερη υγεία, αίσθημα πληρότητας και περισσότερες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιτυχίες.

Στον αντίποδα, μια άλλη έρευνα, μελέτησε 6.000 παιδιά και βρήκε, ότι αυτά που δεν σχηματίζουν στενές και τρυφερές σχέσεις με τις μαμάδες τους από μικρή ηλικία, γίνονται πιο επιθετικά και καταστροφικά. Επίσης, είναι πιο αγχώδη, πιο απόμακρα συναισθηματικά και δυσκολεύονται να δεσμευτούν ως ενήλικες.

Δεν λέμε, ότι η υπερβολική προσκόλληση είναι η προϋπόθεση για να μεγαλώσετε ένα συναισθηματικά υγιές αγόρι, αλλά το να το έχετε κοντά σας μόνο οφέλη μπορεί να έχει. Και σίγουρα αυτό που λέμε είναι, ότι την επόμενη φορά που θα δείτε μια μαμά να αγκαλιάζει τρυφερά το αγόρι της και εκείνο να δέχεται με χαρά την αγκαλιά της, να ξέρετε ότι κάνει πολύ καλή «δουλειά»!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter