Αρχική Γωνιά του Μαθητή Συμφωνούν οι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης με εκσυγχρονισμό συστήματος αξιολόγησης μαθητή

Συμφωνούν οι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης με εκσυγχρονισμό συστήματος αξιολόγησης μαθητή

Συμφωνούν οι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης με εκσυγχρονισμό συστήματος αξιολόγησης μαθητή

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης συμφωνεί με την ενιαία πρόταση για εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης του μαθητή στο κυπριακό δημόσιο σχολείο, προβαίνοντας παράλληλα στη διαπίστωση ότι η παρούσα κατάσταση χρήζει άμεσης αλλαγής και ένταξης νέων τρόπων αξιολόγησης.

Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει πως η πρόταση για να υιοθετηθεί ένα νέο σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης είναι επιβεβλημένη και βρίσκει σύμφωνους τους Οργανωμένους Γονείς της Δημοτικής Εκπαίδευσης, προσθέτοντας πως αναμένει ότι η πρόταση θα εφαρμοστεί άμεσα.

Επίσης, σημειώνει πως «με αυτόν τον τρόπο θα μικραίνει και η μετάβαση μεταξύ δημοτικού και γυμνασίου», συμπληρώνοντας πως «σήμερα οι μαθητές μπαίνουν στο γυμνάσιο και αντικρίζουν ένα διαφορετικό τοπίο, με εκθέσεις, διαγωνίσματα, απρόοπτα διαγωνίσματα κτλ».

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου και γενικά ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αποτελεί πάγιο αίτημα των οργανωμένων γονέων. Το παρόν σύστημα αξιολόγησης εφαρμόζεται από το 1976 χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές από τότε μέχρι σήμερα και οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται είναι αναχρονιστικές και ανεπαρκείς. Η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του συστήματος αξιολόγησης είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ», είπε.

Όπως σημειώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης «το νέο σύστημα θα πρέπει να στηρίζεται στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια, με σύγχρονες μεθόδους που θα το καθιστούν πιο αποτελεσματικό». Προσθέτει πως στόχος είναι "να βρεθούν εκείνες οι φόρμουλες που, εάν κριθεί ότι είναι ακατάλληλοι, να απομακρύνονται από τα σχολεία».

«Προτεραιότητα των οργανωμένων γονιών είναι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα. Επίσης η διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος, που θα παρέχει ποιοτικές δραστηριότητες και θα απευθύνεται και σε παιδιά με αναπηρίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, η οργάνωση καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των τετραμήνων και των εξετάσεων όπως ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να προβεί σε όλες εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις που εισηγείται στην πρόταση του και να προχωρήσει στη μελέτη της αξιολόγησης του μαθητή και από το Δημοτικό Σχολείο, είναι καιρός να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter