Αρχική InfoKids Νέα Συμμετοχή παιδιών σε τηλεοπτικά προγράμματα: Τι ανακοίνωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Συμμετοχή παιδιών σε τηλεοπτικά προγράμματα: Τι ανακοίνωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Συμμετοχή παιδιών σε τηλεοπτικά προγράμματα: Τι ανακοίνωσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Με αφορμή  δημόσια συζήτηση που εκτυλίσσεται σε σχέση με τηλεοπτικό πρόγραμμα/ παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν παιδιά, η Επίτροπος θεωρεί σημαντικό να υπογραμμίσει για ακόμη μια φορά την υποχρέωση όλων όσοι εργάζονται με παιδιά να ενεργούν πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά του. Το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχει η Επίτροπος με τη Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και τους συντελεστές της εκπομπής,  με στόχο το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που συμμετέχουν σε τέτοιες παραγωγές.

Παράλληλα, η Επίτροπος, παραπέμπει τους επαγγελματίες στον χώρο των ΜΜΕ και των τηλεοπτικών παραγωγών, στο εργαλείο που έχει αναπτύξει με τίτλο «Συμμετοχή παιδιών σε οπτικοακουστικές και καλλιτεχνικές παραγωγές -  Οδηγός για επαγγελματίες και γονείς», η αξιοποίηση του οποίου μπορεί να διασφαλίσει ένα σταθερό παιδοκεντρικό προσανατολισμό στις παραγωγές τους. Ο Οδηγός, έχει σταλεί σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και βρίσκεται αναρτημένος και στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου στο www.childcom.org.cy.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter