Συμβουλές για μια επιτυχημένη επίσκεψη στο κομμωτήριο με το νηπιάκι σας

Όταν έκανα τα παιδιά μου είχα στο μυαλό μου όλες τις μάχες που θα έδινα. Νυχτερινός και δύσκολος ύπνος, φαγητό, εκπαίδευση τουαλέτας, ξεσπάσματα θυμού, πρώτη μέρα στο σχολείο και άλλα τέτοια ζητήματα που απασχολούν κάθε μαμά.

Εκείνο που δεν σκέφτηκα ποτέ, όμως, ήταν, ότι τα παιδιά μου κάποια στιγμή θα χρειαστούν, όπως όλοι μας άλλωστε, κούρεμα. Και η επίσκεψη με ένα παιδί στο κομμωτήριο δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη.

Όταν πήγα για πρώτη φορά με τον μικρό για κούρεμα στην αρχή όλα κύλησαν καλά. Ήταν χαμογελαστός, αν και λίγο αγχωμένος και έδειξε να χαλαρώνει μετά την κουβέντα  που είχε με τα παιδιά στο κομμωτήριο. Όταν ανέβηκε στην καρέκλα, όμως, όλα άλλαξαν. Άρχισε να κλαίει και να κουνιέται διαρκώς, να φωνάζει και να… ωρύεται.

Καταλαβαίνετε, ότι το κούρεμα δεν έγινε ποτέ και κατέληξα να τον κουρέψω μόνη μου. Την δεύτερη φορά έστειλα τον άντρα μου μαζί του, αλλά και πάλι δεν έγινε κάτι. Οι ανησυχίες μου για αυτό το θέμα ήταν πολλές μέχρι που διάβασα τις συμβουλές μιας μαμάς που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και ομολογώ με βοήθησαν πολύ.

Πώς, λοιπόν, θα σχεδιάσουμε μια επιτυχημένη επίσκεψη στο κομμωτήριο;

  1. Προετοιμάστε το παιδί: Το πρώτο και το πιο σωστό που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με το παιδί για το τι συμβαίνει, όταν επισκέπτεστε ένα κομμωτήριο. Υπάρχουν ψαλίδια, βούρτσες, σεσουάρ και τόσα άλλα τα οποία χρησιμοποιούμε στην διάρκεια ενός κουρέματος, τα οποία τα παιδιά δεν γνωρίζουν και μπορεί να τρομάξουν, ειδικά αν είναι πιο μικρά. Εξηγήστε στο παιδί τι θα γίνει και ξεκαθαρίστε του, ότι δεν χάνει τα μαλλιά του, απλώς τα κάνει πιο δυνατά.
  2. Δωροδοκήστε τα: Δεν είναι η καλύτερη συμβουλή, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δοκιμάστε την. Υπάρχει λόγος που τα παιδιά δέχονται δώρα μετά από κάθε ήρεμο κούρεμα. Συμπεριφέρθηκαν όπως θα έπρεπε σε έναν άγνωστο χώρο και η σωστή συμπεριφορά είναι αυτή που πρέπει να ανταμείβεται, δε συμφωνείτε;
  3. Θέστε κανόνες: Όπως ακριβώς κάνετε και στο σπίτι, στο σχολείο ή οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και στο κομμωτήριο και αυτή η σταθερότητα στα λόγια και τις πράξεις σας είναι που θα κάνει το παιδί να ηρεμήσει και να περάσει μια ευχάριστη ώρα στο κομμωτήριο και τελικά να κουρευτεί με επιτυχία…

Πηγή: sheknows.com