Συνεχίζεται ο διαγωνισμός ζωγραφικής «Ζωγραφίζω την αδερφή του Leo» στη Λεβέντειο

Συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Απριλίου ο διαγωνισμός ζωγραφικής «Ζωγραφίζω την αδερφή του Leo» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στην Κύπρο.

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Leo περπάτησε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Το 2019 η Λεβέντειος Πινακοθήκη γιορτάζει την επέτειο αυτήν και καλεί τους μικρούς της φίλους ηλικίας 4-12 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού) να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει!

Μαζί με τη δημιουργία της Λεβεντείου Πινακοθήκης γεννήθηκε και ο Leo, η μασκότ του Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Πινακοθήκης. Στα πέντε αυτά χρόνια ο Leo φιλοξένησε χιλιάδες παιδιά και πέρασε κοντά τους αξέχαστες στιγμές με τα έργα των μεγάλων ζωγράφων. Άρχισε όμως να νιώθει μοναξιά και να αποζητά την παρέα και της αδελφής του.

Η ομάδα της Λεβεντείου υποσχέθηκε πως φέτος, με την ευκαιρία των γενεθλίων της Πινακοθήκης, θα φέρει και την αδελφή του για να υποδεχθούν μαζί πολλά άλλα παιδιά και όλοι μαζί να διασκεδάσουν και να ταξιδέψουν στον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Η αδερφή του Leo – Λεώνη

Η μικρή αδελφή του Leo ονομάζεται Λεωνή και είναι 6 χρονών. Της αρέσουν πολύ η ζωγραφική, τα λουλούδια, η θάλασσα, οι γάτες αλλά και η μπάλα, το τραγούδι, ο χορός και το θέατρο. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να δώσουν μορφή, χρώμα και ζωή στη μικρή Λεωνή για να μην νιώθει πλέον μόνος ο αδελφός της.

Πάρτε χαρτί, μολύβια, χρώματα! Διαλέξτε τα υλικά που σας αρέσουν και ζωγραφίστε τη μικρή Λεωνή όπως εσείς τη φαντάζεστε! Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει ελεύθερη σε δρόμους μαγευτικούς, σε πράσινα λιβάδια που ζωγράφισαν οι Ιμπρεσιονιστές, σε όμορφα τοπία που φιλοτέχνησαν μεγάλοι ζωγράφοι, και εκεί θα βρείτε την έμπνευσή σας. Περπατήστε στις αίθουσες της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Μιλήστε με το προσωπικό, συζητήστε το με τους γονείς και τους φίλους σας και ελάτε να θαυμάσουμε όλοι μαζί τα έργα σας και να γνωρίσουμε τη Λεώνη

Διάρκεια Διαγωνισμού

7 Ιανουαρίου – 19 Απριλίου 2019

Βραβεία Διαγωνισμού

Η φιγούρα του νικητή θα γίνει η δεύτερη μασκότ των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, παρέα με το μικρό μας Leo.

Οι τρεις πρώτοι θα έχουν δωρεάν συμμετοχή στα δημιουργικά προγράμματα του Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για έναν ολόκληρο χρόνο και κάρτα μέλους για πέντε χρόνια.

Το πρώτο βραβείο θα λάβει επιπρόσθετα και τη φιγούρα της Λεωνής σε λούτρινο παιχνίδι.

Ανακοίνωση Νικητών

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 18 Μαΐου 2019, ημερομηνία που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Μια επιλογή από τα έργα θα εκτεθούν με έναν πρωτότυπο τρόπο στη Λεβέντειο Πινακοθήκη επίσης στις 18 Μαΐου 2019.

Κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού

1. Ομάδα Λεβεντείου Πινακοθήκης

2. Αντρέας Οδυσσέως & Δήμητρα Χριστοδούλου, Appios Communications

3. Ανδρέας Αραούζος, ηθοποιός

4. Κυριακή Κώστα, εικαστικός

5. Νάγια Σαββίδου, αρχιτέκτονας

6. Σάββας Χριστοδουλίδης, εικαστικός

Πώς θα λάβεις μέρος στον Διαγωνισμό

1. Πάρε ένα φύλλο χαρτιού Α4.

2. Ζωγράφισε πώς εσύ φαντάζεσαι τη μικρή Λεωνή.

3. Στείλε μας το έργο σου και τη Φόρμα Συμμετοχής που θα βρεις εδώ ταχυδρομικά.

Τα έργα θα πρέπει να σταλούν σε κλειστό φάκελο ή να παραδοθούν έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, μέχρι τις 17:00στη διεύθυνση:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ LEO!

Κατερίνα Στεφανίδου & Θεοδώρα Δημητρίου

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Λεβέντειος Πινακοθήκη

Αναστασίου Γ. Λεβέντη 5, 1097 Λευκωσία, Κύπρος