Συνεχίζονται οι έλεγχοι για εφαρμογή των διαταγμάτων – 12 καταγγελίες από την Αστυνομία

Σε μεγάλο βαθμό έχει υπάρξει συμμόρφωση των Κυπρίων πολιτών στα Διατάγματα και στις οδηγίες της Κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς από την ημέρα της έκδοσης του πρώτου Διατάγματος, η Αστυνομία έχει προβεί σε μόλις 12 καταγγελίες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, από την πρώτη ημέρα έκδοσης του πρώτου Διατάγματος στις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα, η Αστυνομία έχει προβεί σε πέραν των 5 χιλιάδων ελέγχων. Από τους ελέγχους αυτούς, η Αστυνομία, όπως είπε ο κ. Ανδρέου, έχει προβεί σε μόλις 12 καταγγελίες, οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν στις αρχές του πρώτου Διατάγματος.

Οι έλεγχοι αφορούσαν τη συγκέντρωση σε κλειστό χώρο πάνω από 75 ατόμων καθώς και υποστατικά που θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με το Διάταγμα.

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ανδρέου, οι καταγγελίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων τέσσερα υποστατικά στην Πάφο όπου συγκεντρώθηκαν πέραν των 75 ατόμων, κάποια άλλα καταστήματα που έμειναν ανοικτά ενώ θα έπρεπε να είχαν κλείσει και ένα ινστιτούτο αισθητικής στη Λάρνακα, το οποίο και πάλι θα έπρεπε να είχε κλείσει με βάση το Διάταγμα.

Η Αστυνομία, όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρέου, συνεχίζει τους ελέγχους και αυτοσκοπός δεν είναι να καταγγέλλει πολίτες και επιχειρηματίες αλλά να διαφυλάξει την τήρηση των Διαταγμάτων για προστασία των πολιτών και περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Ανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση πως σε γενικές γραμμές οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν συμμορφωθεί σε πολύ υψηλό βαθμό στις οδηγίες και στα Διατάγματα.