Συνεχίζονται οι παραστάσεις για την παράσταση «Μιας πεντάρας νιάτα»!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της κωμωδίας των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Συνεχίζονται οι παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30μ.μ. μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Το ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1965, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Η κεφάτη, ανάλαφρη αυτή κωμωδία, με πλούσια και ευφάνταστη πλοκή, έξυπνους διαλόγους και ανεξάντλητο χιούμορ,  θεωρείται ένα από τα κλασσικά και ιδιαίτερα αγαπημένα έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα νεαρό ζευγάρι, νεόνυμφοι,  προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να πληρώσουν τις δόσεις για το σπίτι που χτίζουν , αναγκάζονται να εργαστούν στην ίδια επιχείρηση και να παρουσιάζονται σαν αδέρφια, αφού ο ‘γυναικάς’ διευθυντής τους δεν δέχεται στη δουλειά παντρεμένες γυναίκες. Τα ευτράπελα θα ξεκινήσουν όταν ο εργολάβος πιέζει για τη δόση του σπιτιού και παράλληλα η καρδιά του εργοδότη χτυπά για τη νεαρή υπάλληλό του. Ανάμεσά τους, ο δημιουργός λαϊκών ασμάτων πεθερός, η γοητευτική αδελφή του εργοδότη, ο θεοσεβούμενος προϊστάμενος, νεαρές αιθέριες υπάρξεις, ηλικιωμένοι μελλόνυμφοι και άλλοι χαρακτηριστικοί ήρωες της ελληνικής πραγματικότητας, οι οποίοι προκαλούν άφθονο γέλιο μέσα από τις καταστάσεις που βιώνουν.

Από το 1965 κατευθείαν στο 2019 αναβιώνουν οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, η ανέχεια και το άγχος της επιβίωσης, θέματα απολύτως σύγχρονα, τα οποία η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έφερε και πάλι στο προσκήνιο. Παράλληλα φωτίζονται και τα θετικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, το απαράμιλλο ελληνικό φιλότιμο, το χαρακτηριστικό δέσιμο της παραδοσιακής οικογένειας, ο προοδευτικός τρόπος σκέψης, το πάντα ανοιχτό πνεύμα.

Συντελεστές

  • Συγγραφή: Ασημάκης Γιαλαμάς/ Κώστας Πρετεντέρης
  • Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου
  • Σκηνικα/κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
  • Σχεδιασμός φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
  • Μουσική επιμέλεια: Μαριάννα Καυκαρίδου
  • Βοηθός σκηνοθετη: μαριαλενα παπαδοπουλου
  • βοηθος σκηνογράφου: Μικαέλλα Κασινού
  • Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Μartin Μeason
  • photo|αφίσα: Λέανδρος Ταλιώτης

Ερμηνείες

Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Χάρης Κολος, Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Μουσουλιώτη, Ειρήνη Σαλατά, Ανδρέας Ρόζου, Μάριος Στυλιάνου, Ανδρέας Φυλακτού, Ελένη Ζάντη, Μιχάλης Καζάκας, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου.

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 μέχρι και τις 2 Ιουνίου!

Εισιτήρια:  €15/€10 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Κατά τους καλοκαιρινούς  μήνες  Ιούλιο και Αύγουστο, η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Σατιρικό Θέατρο

Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15

Αγλαντζιά, Λευκωσία 2102, Κύπρος

Email: satirikotheatro@cytanet.com.cy

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940, 22421609