Συνταγή για εύκολο και νόστιμο παστίτσιο

Αν ρωτήσεις κάποιον και σου πει πως δεν του αρέσει το παστίτσιο, θα είναι ψέμα. Αυτό το φαγητό συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα μακαρόνια, τον κιμά και τη μπεσαμέλ.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο και… μπελαλίδικο, αλλά η σημερινή μας πρόταση είναι πανεύκολη και νόστιμη!

Το μόνο που θα σας καθυστερήσει είναι να βράσετε τα μακαρόνια!

Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι μπαχάρι

1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα

1/3 της κούπας πελτές τομάτας

400γρ. τοματάκια

375 γρ. fettucine

60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3 αυγά

150 γρ. φέτα

400 γρ. τυρί ρικότα

2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο. Βράστε τα fettuccini και ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ψιλοκόψτε και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέστε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα σπάστε τον στο τηγάνι και τσιγαρίστε μέχρι να χρυσίσει από όλες τις μεριές. Προσθέστε τα μπαχαρικά και τον πελτέ τομάτας, ανακατέψτε και προσθέστε και τα τοματάκια. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.

Αφού έχετε βράσει τα fettucini στραγγίξτε και ξαναρίξτε τα στην κατσαρόλα. Ανακατεύοντας γρήγορα προσθέστε τα 30 γρ. της παρμεζάνας και σπάστε μέσα τα δυο αυγά. Σε ένα λαδωμένο πυρεξ απλώστε τα μακαρόνια και καλύψτε με τον κιμά. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, στο μπλέντερ χτυπήστε τη φέτα, τους κρόκου αυγών, το τυρί ρικότα, την υπόλοιπη παρμεζάνα και το ένα περισσευούμενο αυγό μέχρι να γίνουν λεία.

Τοποθετήστε πάνω από τον κιμά και ξαναβάλτε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ομοιόρφο χρώμα το πάνω μέρος του φαηγού.