Συνταγή για μινεστρόνε: Η απόλυτη σούπα που θα σας κρατήσει ζεστούς στο κρύο

Η μινεστρόνε είναι ένα φημισμένο ιταλικό πιάτο, ιδανικό για τις χειμωνιάτικες ημέρες αλλά και για όσους είναι λάτρεις της σούπας και των ζυμαρικών.

Θα τη βρείτε σε πολλές εκδοχές, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με πληθώρα λαχανικών, οσπρίων και μυρωδικών. Μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του πιάτου με σοταρισμένο μπέικον κομμένο σε κυβάκια ενώ αντί για κοφτό μακαρονάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι για ριζότο.

Υλικά:

200 γρ. κοφτό μακαρονάκι

Μια πατάτα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους

Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες

100 γρ. κόκκινα φασόλια που έχετε μουσκέψει αποβραδίς

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πατάτα, το καρότο, τις ψιλοκομμένες τομάτες και τα κολοκυθάκια.

Περιχύνετε με τη ντομάτα κονκασέ και το νερό και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα κόκκινα φασόλια και το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε για ακόμη 13 λεπτά.

5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστή τη σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα.