Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Τα 15 πιο παχυντικά φαγητά!

Τα 15 πιο παχυντικά φαγητά!

Τα 15 πιο παχυντικά φαγητά!

Τι εννοούμε με τον όρο "παχυντική τροφή"; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται αν θα παχύνουμε με ένα συγκεκριμένο φαγητό; Ποια φαγητά έχουν τις περισσότερες θερμίδες;

Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε πως μια τροφή είναι παχυντική εννοούμε ότι είναι πλούσια σε θερμίδες, δηλαδή η κατανάλωσή της προσδίδει στο σώμα μας μεγάλο ποσό ενέργειας, αναφέρει η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος κ. Καλλιόπη Βαρδάκα. Δεν θα πρέπει όμως να παραλείψουμε μια σημαντική παράμετρο: παχυντική τροφή σε σχέση με τι;

Η απάντηση στην ερώτηση είναι η ημερήσια ενεργειακή δαπάνη κάθε ανθρώπου, δηλαδή το σύνολο της ενέργειας εκφρασμένη σε θερμίδες που χρειάζεται τόσο για να διατηρείται στη ζωή αλλά και για να εκτελεί τις δραστηριότητες που διέπουν την καθημερινότητά του (δουλειά, άσκηση κλπ).

Αν λοιπόν ένας άνθρωπος χρειάζεται 2.500 θερμίδες την ημέρα και καταναλώσει μια μερίδα (εστιατορίου)μουσακά που αντιστοιχεί σε 580 θερμίδες, όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά χρειάζεται 1.920 θερμίδες για να καλύψει τις ανάγκες του. Αν όμως ένας άνθρωπος έχει ανάγκη 1.200 θερμίδες την ημέρα και καταναλώσει το ίδιο πιάτο, έχει μόνο 620 θερμίδες σαν "ενεργειακό κεφάλαιο" στο υπόλοιπο της μέρας για να διαχειριστεί.

Άρα, λοιπόν, αν ένα τρόφιμο ή ένα φαγητό μας παχύνει είναι σχετικό με δύο παράγοντες: α) με την ποσότητα που θα καταναλωθεί από αυτό και β) με την ημερήσια ενεργειακή μας δαπάνη και πώς εμείς τη διαχειριζόμαστε (μεγάλες ποσότητες τροφής, φαγητά πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, καθιστική ζωή, κατανομή σώματος, ορμονική τάση κλπ).

Γενικά, σαφώς έχουν θερμιδομετρηθεί φαγητά τα οποία προσδίδουν μεγαλύτερα ποσά ενέργειας από άλλα. Μερικά από αυτά είναι:

Πίνακας τροφών

Πηγή: iatronet.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter