Αρχική Σχολή Γονέων Τα 5 βήματα που κάθε γονιός πρέπει να ακολουθήσει για να είναι το παιδί του ασφαλές στο Youtube

Τα 5 βήματα που κάθε γονιός πρέπει να ακολουθήσει για να είναι το παιδί του ασφαλές στο Youtube

Τα 5 βήματα που κάθε γονιός πρέπει να ακολουθήσει για να είναι το παιδί του ασφαλές στο Youtube

Τα παιδιά αγαπούν το YouTube γιατί εκεί μπορούν να δουν αστεία βίντεο, να μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες ή να δημοσιεύσουν τις δικές τους δημιουργίες. Το δημοφιλές κανάλι όμως δεν περιέχει μόνο διασκεδαστικά βίντεο και παιχνίδια.

Ανακαλύψτε τις 5 πιο δημοφιλείς λειτουργίες ασφαλείας της Google που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικογένειά σας ασφαλή στο διαδίκτυο.

Εγκαταστήστε έναν οικογενειακό λογαριασμό

Με αυτόν τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να γνωρίζετε τι παρακολουθεί το παιδί σας στο YouTube, τι δημοσιεύει αλλά και τι πληροφορίες μοιράζεται.

Ενεργοποιήστε το φίλτρο για τον αποκλεισμό ακατάλληλου περιεχομένου

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγχετε τι να βλέπει το παιδί σας και τι όχι. Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος μιας σελίδας του YouTube και ενεργοποιήστε την «Ασφαλή λειτουργία». Η «Ασφαλής λειτουργία» σάς βοηθά να φιλτράρετε πιθανώς αμφιλεγόμενο περιεχόμενο από την αναζήτηση.

Κάντε εγγραφή στα κανάλια

Ένας καλός τρόπος να προστατέψετε το παιδί σας από το να περιηγείται ανεξέλεγκτα στο YouTube, όπου μπορεί να συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο, είναι να έχετε επιλέξει και ορίσει εκ των προτέρων τα αγαπημένα του κανάλια. Έτσι δε θα χρειάζεται να ψάχνει στον ιστό αλλά θα βρίσκει κατευθείαν αυτό που επιθυμεί να δει.

Δημοσιεύστε ιδιωτικά

Αν το παιδί σας θέλει να δημοσιεύσει ένα περιεχόμενο στο YouTube καλό θα είναι να έχετε ορίσει εσείς το ποιος θα έχει τη δυνατότητα να το δει. Σε αυτήν τη ρύθμιση μπορείτε να προχωρήσετε πατώντας το «upload» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Από εκεί επιλέξτε τη ρύθμιση «private» ή «unlisted». «Private» σημαίνει ότι μόνο οι χρήστες που εσείς επιλέγετε μπορούν να δουν το περιεχόμενο και «unlisted» σημαίνει ότι μπορούν να το δουν μόνο εκείνοι στους οποίους το έχετε «στείλει».

Απενεργοποιήστε τα σχόλια

Όταν δημοσιεύετε ένα περιεχόμενο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος χρήστης να προβεί σε έναν ακατάλληλο σχολιασμό. Για να μηδενίσετε αυτήν την πιθανότητα επιλέξτε το πλαίσιο «advanced settings» και ρυθμίστε είτε να μην επιτρέπεται η δημοσίευση σχολίων είτε να διατηρούνται μη δημοσιευμένα εως ότου δώσετε την έγκρισή σας.

πηγή: saferinternet4kids.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter