Τα 7 βήματα που προτείνει ο ειδικός για ομαλό απογαλακτισμό του παιδιού

Αν πιστεύετε ότι είναι ώρα να σταματήσει το παιδί σας να θηλάζει τότε οι παρακάτω συμβουλές ίσως σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, κ. Νίκο Κοννάρη, υπεύθυνο της σελίδας pediamedcy στο Facebook, υπάρχουν 7 βήματα που μια μαμά μπορεί να ακολουθήσει για τον ομαλό απογαλακτισμό του παιδιού της.

Στο κείμενό του ο γιατρός αναφέρει:

«Αρχίστε βαθμιαία και μην επισπεύδετε τη διαδικασία. Έτσι, θα αποτραπεί η συμφόρηση του στήθους και ο κίνδυνος ανάπτυξης μαστίτιδας, καθώς θα δοθεί επαρκής χρόνος στους μαστούς, ώστε να συνηθίσουν τη μικρότερη κατανάλωση. Ταυτόχρονα, το παιδί σταδιακά θα συνηθίσει να θηλάζει όλο και λιγότερο.

Μπορείτε να αρχίσετε τη διαδικασία παραλείποντας έναν θηλασμό και ταΐζοντας το παιδί με μπιμπερό. Αφήστε το έτσι για λίγες εβδομάδες και μόλις προσαρμοστεί, δοκιμάστε να παραλείψετε άλλον έναν θηλασμό. Μία άλλη μέθοδος είναι να αρχίσετε να μειώνετε τη διάρκεια του θηλασμού, προσφέροντάς του κάποιες στερεές τροφές μετά τον θηλασμό. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να του δώσετε τροφή πριν από τον θηλασμό, ώστε να μειωθεί η όρεξη του για το μητρικό γάλα. Θα μπορούσατε επίσης να αρχίσετε να αναβάλλετε τους θηλασμούς για 10-15 λεπτά τη φορά (κάτι που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τα βραδινά γεύματα ή όταν θηλάζετε μόνο μία – δύο φορές την ημέρα)

Εάν δυσκολεύεστε να παραλείψετε τον θηλασμό προ του βραδινού ύπνου, ζητήστε από τον σύντροφο σας να βάλει το παιδί για ύπνο, ενώ εσείς θα βρίσκεστε σε άλλο δωμάτιο ή εκτός σπιτιού. Το παιδί θα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση, εάν δεν είστε εκεί.»

Δείτε στη φωτογραφία τα βήματα του ομαλού αποθηλασμού

Παρακάτω η ανάρτηση του ειδικού στο Facebook

ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣΑρχίστε βαθμιαία και μην επισπεύδετε τη διαδικασία. Έτσι, θα αποτραπεί η συμφόρηση του στήθους και ο…

Gepostet von Pediamed am Mittwoch, 7. August 2019