Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Τα γυμνασμένα παιδιά παρουσιάζουν αυξημένες διανοητικές ικανότητες

Τα γυμνασμένα παιδιά παρουσιάζουν αυξημένες διανοητικές ικανότητες

Τα γυμνασμένα παιδιά παρουσιάζουν αυξημένες διανοητικές ικανότητες

Το αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» αποδεικνύεται αληθές για τα παιδιά που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν για πρώτη φορά ότι οι νέοι που είναι πιο δραστήριοι έχουν περισσότερη λευκή ουσία στον εγκέφαλο, η οποία αποτελεί δείκτη για τη βελτίωση της μνήμης και της προσοχής.

Μια νέα μελέτη χρησιμοποίησε απεικονίσεις του εγκεφάλου για να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ σωματικής και διανοητικής ικανότητας σε παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Οι ερευνητές εξέτασαν 24 παιδιά που υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία διάχυσης, προκειμένου να διερευνήσουν πέντε τμήματα της λευκής ουσίας.

Επιπλέον, έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως η κοινωνική και οικονομική κατάσταση, η χρονική στιγμή της εφηβείας, ο δείκτης νοημοσύνης ή άλλες δυσκολίες μάθησης που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις διαφορές στον εγκέφαλο.

Τα παιδιά με υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης παρατηρήθηκε ότι είχαν επίσης εγκέφαλο με πιο ινώδη και συμπαγή λευκή ουσία, γεγονός που επιτυγχάνει τη γρήγορη και συγχρονισμένη ανταλλαγή μηνυμάτων από διάφορες περιοχές του εγκεφάλου.

Η συγγραφέας της μελέτης Laura Chaddock-Heyman, από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, αναφέρει: «Προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά με καλύτερη φυσική κατάσταση έχουν περισσότερη φαιά ουσία, το εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου που παίζει ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση. Για πρώτη φορά διερευνάται τώρα πώς η αεροβική ικανότητα σχετίζεται με τη λευκή ουσία του εγκεφάλου των παιδιών».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter