Αρχική InfoKids Νέα Τα μέτρα στήριξης για τους μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Τα μέτρα στήριξης για τους μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Τα μέτρα στήριξης για τους μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), έκρινε ως απαραίτητη την επέκταση και φέτος του μέτρου της απαλλαγής των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες από την υποχρέωση καταβολής των τελών συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις, καθώς και των τελών έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού Απόλυσης. Για τον σκοπό αυτό υπέβαλε σχετική πρόταση που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και προβλέπει τη συμπερίληψη στους μαθητές που δεν θα καταβάλλουν τέλη συμμετοχής στις Παγκύπριες Εξετάσεις και τέλη έκδοσης Απολυτηρίου και Αποδεικτικού απόλυσης, τους μαθητές των οποίων οι οικογένειες είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καθώς και αυτούς που λαμβάνουν δωρεάν πρόγευμα.

Το μέτρο αυτό δίνει τη δυνατότητα στις ευάλωτες ομάδες του μαθητικού πληθυσμού να μην αποκλειστούν από την περαιτέρω μόρφωσή τους, αλλά και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους υπολοίπους συμμαθητές τους για πρόσβαση στη δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο μέγιστος αριθμός των τελειόφοιτων μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης που θα επωφεληθούν από το μέτρο αυτό αναμένεται να φτάσει στους 935 (699 μαθητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και 236 μαθητές της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης). Σημειώνεται ότι μέρος του κόστους των Παγκύπριων Εξετάσεων θα καλυφθεί από το ίδιο το ΥΠΠ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για περαιτέρω στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και της κοινωνικής συνοχής, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης των μαθητών από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.