Αρχική InfoKids Νέα Τα μικρά λεωφορεία ξεκινούν διαδρομές στη Λευκωσία

Τα μικρά λεωφορεία ξεκινούν διαδρομές στη Λευκωσία

Τα μικρά λεωφορεία ξεκινούν διαδρομές στη Λευκωσία

Σε λειτουργία από χτες βρίσκονται τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας στο κέντρο της πόλης για την εξυπηρέτηση του κοινού. Τα λεωφορεία κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης σε δοκιμαστική βάση, με στόχο τον εντοπισμό και τη διόρθωση όλων των προβλημάτων πριν την επίσημη λειτουργία τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από σήμερα οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να χρησιμοποιούν τα μικρά λεωφορεία.

Τα μικρά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης καθημερινά, συνδέοντας το ιστορικό κέντρο με το σύγχρονο αστικό εμπορικό κέντρο της πόλης από τις 7:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα (23:50), από Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή (επτά μέρες την εβδομάδα). Κάθε είκοσι λεπτά ένα λεωφορείο θα ξεκινά από την αφετηρία, που είναι στην οδό Βασιλέως Παύλου δίπλα από το παλιό ΓΣΠ. Κυκλοφορούν σε δύο διαδρομές με την ονομασία λ1 και λ2 και θα κάνουν δυο κυκλικές διαδρομές.

Η διαδρομή λ1 ακολουθεί την πορεία: Βασιλέως Παύλου, Ευαγόρου, Γρηγόρη Αυξεντίου, Βύρωνος, Μουσείου, Πύλη Πάφου, Ρηγαίνης, Βασιλείου Βουλγαροκτόνου, Πυγμαλίωνος, Νικοκλέους, Λεύκωνος, Διογένους, Ισαακίου Κομνηνού, Πενταδακτύλου, Ερμού, Έκτορος, Νικηφόρου Φωκά, Κοράη, Ισοκράτους, Πλατεία Τηλλύριας, Άρεως, Αχιλλέως, Τρικούπη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ρηγαίνης, Πλατεία Σολωμού, Α. Γ. Λεβέντη, Ευαγόρου, Βασιλέως Παύλου.

Η διαδρομή λ2 ακολουθεί την πορεία: Βασιλέως Παύλου, Ευαγόρου, Ανδρέα Δημητρίου, Θεμ. Δέρβη, Στασικράτους, Μνασιάδου, Φώτη Πίττα, Σπύρου Κυπριανού, Κρήτης, Στασάνδρου, Πινδάρου, Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου, Κων. Παλαιολόγου, Κοραή, Ισοκράτους, Πλατεία Τηλλυρίας, Άρεως, Αχιλλέως, Τρικούπη, Μπουμπουλίνας, Στασάνδρου, Μακαρίου Γ, Ζήνας Κάνθερ, Θεοφάνη Θεοδότου, Στασικράτους, Ευαγορου, Βασιλέως Παύλου.

Τα μικρά λεωφορεία είναι σύγχρονα, διαθέτουν όλες τις ανέσεις και μπορούν να μεταφέρουν 22 άτομα, 14 καθήμενους και 8 ιστάμενους, διαθέτουν επιπρόσθετα καθίσματα για άτομα που χρειάζονται προτεραιότητα, καθώς και ράμπα για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Η δρομολόγηση των μικρών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης είναι μια από τις προτάσεις του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας, που δίνει μακροπρόθεσμες λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης.
Είναι μια νέα σύγχρονη υπηρεσία που προσφέρει ο Δήμος Λευκωσίας σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης και έχει τεθεί σε λειτουργία με τη συνεργασία και τη στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Χορηγός του στόλου των λεωφορείων είναι το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης Πράσινης Γραμμής.

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 ανέβα στα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας και κάνε τη μετακίνησή σου στο κέντρο της πόλης εύκολα, γρήγορα και προσιτά.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 22 797 100.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter