Τα νεώτερα για την υπόθεση του 5μηνου βρέφους: Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας

Το άκουσμα της είδησης για ρήξη παρθενικού υμένα σε βρέφος 5 μηνών πριν περίπου μία εβδομάδα είχε προκαλέσει ανατριχίλα σε όλη την Κύπρο!

Η υπόθεση έγινε γνωστή την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου με τα σενάρια για το τι έχει συμβεί ακριβώς να αλλάζουν διαρκώς από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα.

Οι πρώτες υποθέσεις μιλούσαν για βιασμό του νεογέννητου βρέφους, ενώ λίγο αργότερα αυτές διαψεύσθηκαν από ιατροδικαστή.

Σήμερα, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού αφέθηκε ελεύθερος μετά από το 5ήμερη κράτηση που του είχε επιβληθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Αναμένεται το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης

Την ίδια ώρα σε αναμονή βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας για το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διέταξε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα θα ολοκληρωθεί και θα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου Υπουργού -πιθανότατα- εντός της τρέχουσας βδομάδας.

Παράλληλα, εξετάζονται και οι δημόσιες τοποθετήσεις γιατρού από το Μακάρειο Νοσοκομείο σε τηλεοπτικές εκπομπές, που έκαναν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό του βρέφους.

Οι αρχές πάντως, συνεχίζουν να διερευνούν το πρωτοφανές περιστατικό για τα Κυπριακά δεδομένα με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ αξιολογούν και τους ισχυρισμούς των γονέων του 5μηνου βρέφους.

Ανοιχτό είναι ακόμα και το ενδεχόμενο το βρέφος να εξεταστεί ξανά απο γιατρούς. Μάλιστα, αν διαφανεί από την έρευνα ότι προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα, τότε δεν αποκλείεται να διοριστεί ερευνών λειτουργός για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.