Αρχική Γωνιά του Μαθητή Τα οφέλη της μουσικής για τα παιδιά

Τα οφέλη της μουσικής για τα παιδιά

Τα οφέλη της μουσικής για τα παιδιά

Tα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα μουσικής έχουν καλύτερη ακοή ως ενήλικες, αναφέρει σε έρευνα του το περιοδικό ‘Journal of Neuroscience.’ Ειδικότερα, στα πλαίσια της εν λόγω έρευνας προέκυψε το συμπέρασμα ότι τα παιδιά που έπαιζαν ένα μουσικό όργανο, ακόμα και για μικρό διάστημα (1 έως 5 χρόνια), παρουσίαζαν ενισχυμένες εγκεφαλικές αποκρίσεις σε σύνθετους ήχους εν συγκρίσει με τα παιδιά που δεν είχαν ποτέ μελετήσει μουσική. Επιπλέον, μέσω των μαθημάτων μουσικής τα παιδιά είχαν αποκτήσει βελτιωμένη ικανότητα ακοής σε θορυβώδες περιβάλλον.

Η ερευνήτρια Nina Kraus, δήλωσε ότι με βάση αυτά που γνωρίζουμε σχετικά με τον τρόπο που η μουσική βοηθά το σχηματισμό του εγκεφάλου, η έρευνα υπέδειξε ότι τα βραχυπρόθεσμα μουσικά μαθήματα μπορεί ενδεχομένως να ενισχύουν την ακοή και τη μάθηση μακροπρόθεσμα. Εν σχέσει με προηγούμενες έρευνες που υπέδειξαν ότι η μουσική μπορεί να είναι καλή για τον εγκέφαλο, πρόκειται για την πρώτη έρευνα που υποδεικνύει ότι η επίδραση είναι μακροπρόθεσμη ακόμα και όταν οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το χόμπι.

Η ομάδα στα πλαίσια της έρευνας ερεύνησε την ανταπόκριση 45 ενηλίκων σε διάφορους σύνθετους ήχους με χρήση ηλεκτροδίων για τη μέτρηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Οι ενήλικες ομαδοποιήθηκαν με βάση το πόση μουσική εκπαίδευση είχαν ως παιδιά-καθόλου, ένα έως 5 χρόνια, ή 6 έως 11 χρόνια. Άνθρωποι που μελέτησαν μουσική, ακόμα και λίγα χρόνια, είχαν πιο ισχυρή νευρική επεξεργασία των διαφορετικών τεστ ήχων. Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο να μπορούν να ξεχωρίζουν τη χαμηλότερη συχνότητα ήχου, που χρειάζεται όταν ακούμε ομιλία και μουσική σε θορυβώδες περιβάλλον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter