Αρχική InfoKids Υγεία Τα παιδιά δε πρέπει να περνούν καθόλου χρόνο μπροστά απο κινητά πριν από την ηλικία των 2 ετών

Τα παιδιά δε πρέπει να περνούν καθόλου χρόνο μπροστά απο κινητά πριν από την ηλικία των 2 ετών

Τα παιδιά δε πρέπει να περνούν καθόλου χρόνο μπροστά απο κινητά πριν από την ηλικία των 2 ετών

Δεδομένου ότι περισσότερο από το 30% των παιδιών στις ΗΠΑ αλλά και στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με μια κινητή συσκευή ενώ φορούν ακόμη πάνες καθώς και , οι γιατροί θέλουν να βοηθήσουν τους γονείς να διαχειριστούν το ψηφιακό φαινόμενο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει από καιρό προειδοποιήσει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να περνούν καθόλου χρόνο μπροστά από κινητά και tablets πριν από την ηλικία των 2 ετών, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να περιορίζονται στις δύο ώρες καθημερινά. Ωστόσο, οι παιδίατροι αλλάζουν τις συστάσεις τους προς τους γονείς, με βάση το γεγονός ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε μια αναπόφευκτα ψηφιακή εποχή. Η Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, Ari Brown, MD, αναφέρει: "Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους γονείς. Γνωρίζουμε τις προκλήσεις και θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές στην προσέγγισή μας. Ως παιδίατρος και μαμά, προσωπικά έχω παλέψει με το πώς να συμβουλεύω τις οικογένειες (και τη δική μου μαζί) ως προς την έκρηξη της τεχνολογίας, καθώς υπάρχουν πολλά οφέλη, αλλά σίγουρα και κάποιες ανησυχίες".

Το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν την υγιή πλευρά της ψηφιακής τεχνολογίας. Είναι στο χέρι των γονέων να αποφασίσουν πότε και για πόσο χρονικό διάστημα να εισάγουν τα παιδιά τους στην τεχνολογία. "Οι παλαιότερες κατευθυντήριες γραμμές μας, σχετικά με τον κανόνα των δύο ωρών, είχαν προηγηθεί της χρήσης των iPads στα σχολεία", αναφέρει η Dr. Brown.

Αναλυτικά οι νέες συμβουλές από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής:

  1. Αντιμετωπίστε τα τεχνολογικά μέσα, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στη ζωή του παιδιού σας (μάθετε τους διαδικτυακούς φίλους του, ελέγξτε τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται κτλ).
  2. Να είστε σωστό πρότυπο για το παιδί. Περιορίστε τη δική σας ενασχόληση με τα κινητά και τα tablets.
  3. Μάθετε στο παιδί την αξία της διαπροσωπικής επικοινωνίας (καλέστε φίλους του στο σπίτι, επισκεφθείτε τον παππού και τη γιαγιά).
  4. Οι οικογένειες που παίζουν μαζί, μαθαίνουν μαζί. Διαλέξτε ένα εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι και παίξτε παρέα με τα παιδιά.
  5. Χρησιμοποιήστε τα τεχνολογικά μέσα στο διάβασμα για το σχολείο. Θα βρείτε πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών στο διαδίκτυο.
  6. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Κρατήστε τα κινητά και τα tablets μακριά από το μεσημεριανό γεύμα και από το παιδικό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter