Αρχική Σχολή Γονέων Τα παιδιά μας θα δοκιμάζουν διαρκώς τα όριά τους – ξεκινώντας από τα δικά μας!

Τα παιδιά μας θα δοκιμάζουν διαρκώς τα όριά τους – ξεκινώντας από τα δικά μας!

Τα παιδιά μας θα δοκιμάζουν διαρκώς τα όριά τους – ξεκινώντας από τα δικά μας!

Ως γονείς γνωρίζουμε πως τα παιδιά μας για να μεγαλώσουν και να γίνουν ανεξάρτητοι και ελεύθεροι άνθρωποι πρέπει να έχουν ελεύθερη βούληση και δυνατότητα έκφρασης της άποψής τους.

Συχνά, όμως, μέσα στην καθημερινότητα, τις ευθύνες και την κούραση ξεχνάμε τα παραπάνω. Ένα post στο Facebook, όμως, ήρθε για να μας θυμίσει ότι τα παιδιά μας για να γίνουν ικανά, αυτόνομα και δυνατά ψυχολογικά πρέπει να ξεπεράσουν τα όρια τους, κάτι που θα καταφέρουν καλά ξεκινώντας μέσα από το σπίτι…

«Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν σαφή, ισχυρά όρια και ανεξάρτητα μυαλά. Να είναι ικανά να διεκδικούν όσα τους αναλογούν και να μάχονται υπέρ των θέσεών τους, όταν αυτό χρειάζεται. Θέλουμε να έχουν τη δύναμη να πουν «όχι» και μένουν σταθεροί στις θέσεις τους. Θέλουμε να δείχνουν συμπόνια, να είναι γενναία και δυνατά. Θέλουμε να ακούν τις τους λέμε και να ξέρουν ότι τους αξίζει και οι άλλοι να ακούν όσα εκείνα έχουν να πουν. Δεν θα τους διδάξουμε όλα τα παραπάνω, όμως, με λόγια. Θα τους τα διδάξουμε με πράξεις.

Εκείνα θα αντισταθούν, θα μας "πολεμήσουν", θα διαφωνήσουν μαζί μας. Μερικές φορές η αντίσταση αυτή θα είναι έντονη γεμάτη κλάματα και άλλες τα παιδά μας θα ουρλιάζουν εναντίον μας. Αλλά όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας, το να διεκδικούμε, να ανακαλύπτουμε τα όρια μας και να τα προστατεύουμε χρειάζονται χρόνο και «εξάσκηση» για να γίνουν βιώματα. Στα παιδιά μας αυτή η εξάσκηση ξεκινά με εμάς...

Αν αφοπλίσουμε και επιβάλλουμε στα παιδιά μας τη δική μας γνώμη, αν αγνοούμε τις αποφάσεις τους, αν τα τιμωρούμε επειδή διαφωνούν, πετάμε στα σκουπίδια μια πολύτιμη ευκαιρία στην ανατροφή τους. Όλα είναι ένα μέρος της ανάπτυξής τους, γι’ αυτό αφήστε την πρόκληση και το μάθημα που θα πάρουν να αφορά το πώς θα κάνουν κάτι και όχι το τι θα κάνουν, επειδή αυτή η αγριάδα και η αντίδραση μερικών παιδιών κρύβει μέσα της μεγάλη θέληση για ζωή».

Πηγή: Hey Sigmund


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter