Αρχική Εκδηλώσεις Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα "γραμματόσημα και τη χρήση τους" στο εργαστήρι του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου (21/1)

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα "γραμματόσημα και τη χρήση τους" στο εργαστήρι του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου (21/1)

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα "γραμματόσημα και τη χρήση τους" στο εργαστήρι του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου (21/1)

"Τα γραμματόσημα και η χρήση τους - μια παιδική προσέγγιση" είναι το εκπαιδευτικό παιδικό εργαστήρι που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου στο πλαίσιο της σειράς «Μικροί Συλλέκτες» το Σάββατο 21 Ιανουαρίου. Η παρουσίαση αναλύει σε πολύ βασικό επίπεδο τις αρχές επιστολογραφίας από την στιγμή που μπαίνουν οι ιδέες στο χαρτί μέχρι την άφιξη τους στον παραλήπτη της επιστολής.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν την διαδικασία που απαιτείται από την στιγμή που θα μπει η επιστολή στον φάκελο προς ταχυδρόμηση, τον λόγο που μπαίνουν τα γραμματόσημα, η αποστολή τους στα ταχυδρομικά κουτιά, η συλλογή τους από τα ταχυδρομεία, ο διαχωρισμός τους και η αποστολή τους στον τελικό αποδέκτη. Γίνεται επιφανειακή ανάλυση της διαδικασίας εκτύπωσης των γραμματοσήμων και ο τρόπος που μπορούν τα παιδιά να λάβουν μέρος σε φιλοτελικούς διαγωνισμούς.

Περιγραφή εικαστικής δράσης:

Μετά από μια σύντομη συζήτηση και ένα μικρό εικαστικό παιχνίδι που θα παιχτεί στην ολομέλεια, το κάθε παιδί καλείται να δημιουργήσει το δικό του έργο/γραμματόσημο για τη σειρά με θέμα «Ταξίδι στο Διάστημα». Χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ τα παιδιά θα συνθέσουν μια εικόνα πάνω σε χαρτί Α3 και ακολούθως θα την διακοσμήσουν επιλέγοντας από ένα σύνολο φιγούρων και υλικών.

Εισαγωγή:

Άκης Χρίστου, Αντιπρόεδρος Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας

Εμψυχώτρια:

Ελένη Σιούφτα, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Εικονογράφος)

Πότε: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, 10:00 & 11:30

Δωρεάν συμμετοχή. Για κρατήσεις: 22128182

Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Φανερωμένης 86-90
Λευκωσία, Λευκωσία 1011, Κύπρος

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.