Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές στο αυτοκίνητο

Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές στο αυτοκίνητο

Τα παιδικά καθίσματα σώζουν ζωές στο αυτοκίνητο

Πολλά παιδιά κάθε χρόνο παγκοσμίως τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα. Γι’ αυτό τις πλείστες φορές ευθύνεται η αντικανονική θέση στην οποία ταξιδεύουν μέσα στο αυτοκίνητο και η έλλειψη παιδικού καθίσματος ή συστήματος πρόσδεσης.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με το Νόμο:

Παιδιά ύψους κάτω των 150 εκ. ΠΡΕΠΕΙ να μεταφέρονται στο αυτοκίνητο με το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης, το οποίο θα είναι σύμφωνα με το βάρος τους.

Στα οχήματα που δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα ασφαλείας:

• Τα παιδιά κάτω των 3 χρονών δεν μπορούν να ταξιδεύουν

• Τα παιδιά άνω των 3 χρονών, ύψους μεταξύ 135 εκ. και 150 εκ. μπορούν να μεταφέρονται σε οποιοδήποτε οπίσθιο κάθισμα, αφού φέρουν ζώνη ασφαλείας

• Παιδιά κάτω των 3 χρονών και παιδιά άνω των 3 χρονών, ύψους μεταξύ 135 εκ. και 150 εκ. μπορούν να μεταφέρονται χωρίς σύστημα συγκράτησης, στο πίσω μέρος αυτοκινήτου ταξί, όταν δεν υπάρχει σε αυτό το κατάλληλο σύστημα συγκράτησης

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται παιδικά καθίσματα με μέτωπο προς τα πίσω σε θέση επιβάτη, η οποία προστατεύεται με αερόσακο εκτός αν αυτός απενεργοποιηθεί.

Μετά από άδεια του Εφόρου, παιδιά 3 χρονών και άνω, ύψους κάτω των 150 εκ. μπορούν να ταξιδεύουν στα πίσω καθίσματα και να φέρουν τη ζώνη ασφαλείας:

• Σε μικρή απόσταση όταν πρόκειται για περιστασιακή μεταφορά

• Όταν η εγκατάσταση δύο συστημάτων συγκράτησης για παιδιά στα πίσω καθίσματα εμποδίζει την εγκατάσταση ενός τρίτου συστήματος

Σας συστήνουμε και σας συμβουλεύουμε να μην μεταφέρετε τα παιδιά σας στο μπροστινό κάθισμα με ενεργοποιημένο τον αερόσακο. Ο αερόσακος είναι σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου, το οποίο όταν σε μια σύγκρουση ενεργοποιηθεί ανοίγει με τέτοια πίεση και δύναμη που μπορεί να κτυπήσει το παιδικό κάθισμα ή ακόμα και το ίδιο το παιδί και να το τραυματίσει, έτσι το σύστημα συγκράτησης θα πάψει να παρέχει οποιαδήποτε ασφάλεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter