Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Τα σημαντικά οφέλη του να είσαι μεγαλύτερη σε ηλικία μαμά

Τα σημαντικά οφέλη του να είσαι μεγαλύτερη σε ηλικία μαμά

Τα σημαντικά οφέλη του να είσαι μεγαλύτερη σε ηλικία μαμά

Τα τελευταία χρόνια αρκετές γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πολλοί θα πουν, ότι η απόφαση αυτή θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα τόσο στην ζωή του παιδιού όσο και στην ζωή της μητέρας.

Κι όμως, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία οι γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία (από 35 και πάνω) γίνονται καλύτερες γονείς.

Μια νέα έρευνα που έγινε σε Πανεπιστήμιο της Δανίας έδειξε, ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία μητέρες έθεταν πιο σωστούς κανόνες πειθαρχίας στα παιδιά τους – ηλικίας δημοτικού – ενώ και εκείνα αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και λιγότερες ψυχολογικές δυσκολίες.

Σύμφωνα πάλι με τους ερευνητές, οι γυναίκες που γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν πιο σταθερές σχέσεις, καλύτερη εκπαίδευση και είναι πιο ανεξάρτητες. Πέρα από αυτό, όμως, οι ειδικοί θεωρούν, ότι οι μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας βιώνουν λιγότερο άγχος και έχουν πιο θετική αντιμετώπιση των αλλαγών που έρχονται στην ζωή τους μαζί με την γονεϊκότητα και το παιδί.

«Ξέρουμε, ότι οι άνθρωποι με τα χρόνια γίνονται συναισθηματικά πιο ευέλικτοι και ανέχονται περισσότερο τους άλλους. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι μεγαλύτερες μητέρες δεν επιπλήττουν και δεν πειθαρχούν πολύ τα παιδιά τους.», σημειώνουν οι ερευνητές.

«Αυτή η επιλογή είναι πιθανό να συμβάλει θετικά στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού», συμπληρώνουν.

«Συμπερασματικά» καταλήγουν «οι μητέρες που κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν κοινωνικοοικονομική σταθερότητα, καλύτερη εκπαίδευση και λιγότερες πιθανότητες να μεγαλώσουν παιδιά με επικίνδυνη συμπεριφορά ή πολλές ανασφάλειες. Το μόνο θέμα που προκύπτει είναι εκείνο της εγκυμοσύνης σε μεγαλύτερη ηλικία και των κινδύνων που ίσως προκύψουν για την υγεία του παιδιού και της μητέρας».

Αν και, όντως, η εγκυμοσύνη μετά τα 35 μπορεί να κρύβει αρκετούς κινδύνους για την υγεία μητέρας και παιδιού, τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ θετικά για όσες γυναίκες αποφάσισαν να κάνουν παιδάκι σε μεγαλύτερη ηλικία.

πηγή: readersdigest.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter