«Τα σώματα είναι φτιαγμένα για ν’αλλάζουν και εμείς οφείλουμε να τα αποδεχόμαστε και να τα αγαπάμε»

Eπιμέλεια, μετάφραση για την σελίδα Homebirth Without Violence
Φωτογραφία: Sophia Paskell

Διάβασα ένα ποστ τις προάλλες που με ενόχλησε. Οι φωτογραφίες ήταν υπέροχες αλλα τα λόγια απο κάτω ήταν: «Θαυμάζω όλες εκείνες τις γυναίκες που παραμένουν δυνατές παρά τις αλλαγές που υπομένει το σώμα τους. Που δεν πέφτουν σε κατάθλιψη και δεν σκέφτονται γιατί σε μένα αλλά αγαπούν τον εαυτό τους πάραυτα και αγωνίζονται μέρα με τη μέρα για μια καλύτερη εκδοχή τους.»

Όχι. Τα σώματα είναι φτιαγμένα για ν’αλλάζουν. Το κορμί ξέρει τι να κάνει ώστε να δημιουργήσει, να κρατήσει, να μεγαλώσει, να κουβαλήσει, να γεννήσει ζωή! Είναι το μυαλό που δημιουργεί αυτόν τον πόνο. Η αντίληψη που κουβαλάμε οτι το σώμα μας οφείλει να παραμείνει όπως κάποτε ήταν.

Η αντίσταση στην αλλαγή είναι αυτή που δημιουργεί τα δυσάρεστα συναισθήματα. Η λάθος θεωρία οτι μόνο ένας τύπος σώματος είναι ιδανικός. Όλα τα κορμιά είναι τέλεια. Όπως ακριβώς όλα τα δέντρα είναι τέλεια, όπως ακριβώς όλα τα λουλούδια είναι τέλεια, όπως ακριβώς όλα τα μωρά είναι τέλεια.

Όχι, δεν έχουμε καμία ανάγκη να είμαστε δυνατές και γενναίες μπροστά στις τρομερές αλλαγές που υποφέρουμε. Το μόνο που έχουμε ανάγκη είναι να αποδεχόμαστε τις αλλαγές και να τυλιγόμαστε με αγάπη όσο διαρκούν.

Πρόκειται για ένα φυσιολογικότατο κομμάτι του να είσαι άνθρωπος. Τίποτα κακό δεν τρέχει με σένα. Ούτε σημαίνει ότι κάτι δεν κατάφερες καλά.

Για την ακρίβεια, το σώμα σου δουλεύει κάτι παραπάνω από τέλεια.
Αγάπησε το.

Πρωτότυπη πηγή: Mothers Circle