Αρχική Σχολή Γονέων Τα σχέδια του παιδιού καθρεφτίζουν τη προσωπικότητα του

Τα σχέδια του παιδιού καθρεφτίζουν τη προσωπικότητα του

Τα σχέδια του παιδιού καθρεφτίζουν τη προσωπικότητα του

Η ανάλυση των παιδικών σχεδίων μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για τη συναισθηματική τους αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα αναλύοντας τα θα διακρίνουμε και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους. Πι0 συγκεκριμένα καθίσταται εφικτή η ταξινόμηση των συναισθηματικών δεικτών και η ανακάλυψη των τρόπων με τους οποίους τα παιδιά απεικονίζουν σημαντικά πρόσωπα και συναισθηματικά θέματα εξηγεί η Άννα Κυριακοπούλου.

Για παράδειγμα το σπιτάκι συμβολίζει την εικόνα που έχουν για την οικογένεια, το δένδρο τα ασυνείδητα συναισθήματα για τον εαυτό τους,οι μεγάλες φιγούρες την επιθετικότητα, ενώ οι μικρές φιγούρες υποδηλώνουν άγχος, ανεπάρκεια, αίσθημα κατωτερότητας,τα μεγάλα χέρια τη δύναμη και τον έλεγχο, τα μικρά την αδυναμία και την αναποτελεσματικότητα.
Παράλληλα κρίνεται αναγκαίο να παρατηρούμε και την τοποθέτηση του σχεδίου στο χαρτί,τη σκιαγράφηση, το πάχος των γραμμών,τη διαδοχή, την έκταση, την επιλογή των χρωμμάτων...Κοιτάξτε λοιπόν με προσοχή την παιδική ζωγραφιά και αναρωτηθείτε ποιες σκέψεις και ποιά συναισθήματα θέλει να μας εκφράσει ο μικρός μας καλλιτέχνης.
Ας μεταγγίσουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα για να διαπλάσουμε ορθά το νου και την ψυχή των μικρών μας αυριανών ηρώων.Γιατί πίσω από τις ωραίες ζωγραφίες κρύβονται ωραίοι άνθρωποι.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.