Αρχική InfoKids Υγεία Τα βοηθήματα κολύμβησης είναι αποτελεσματικά ώστε να μάθει το παιδί να κολυμπά σωστά;

Τα βοηθήματα κολύμβησης είναι αποτελεσματικά ώστε να μάθει το παιδί να κολυμπά σωστά;

Τα βοηθήματα κολύμβησης είναι αποτελεσματικά ώστε να μάθει το παιδί να κολυμπά σωστά;

Το πιτσιρίκι σας μεγάλωσε και ήρθε η στιγμή να μάθει να κολυμπά. Αυτό σημαίνει ότι στη πρώτη επαφή του παιδιού με το νερό της πισίνας ή της θάλασσας χρειάζεται υπομονή, επιμονή και ηρεμία.

Είναι σημαντικό να δοθεί στο παιδί ο χρόνος που χρειάζεται, ώστε αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία να εξελιχθεί δημιουργικά και ευχάριστα. Αν το παιδί αντιδρά ή φοβάται, δεν το αναγκάζουμε να «μπει» με το ζόρι, σε καμία περίπτωση.

Δεν είναι για όλα τα παιδιά ίδιος ο χρόνος που χρειάζονται για να νιώσουν έτοιμα να μπουν στο νερό. Ενας εύκολος τρόπος για να έρθει το παιδί πιο κοντά στο νερό, είναι να καθίσουμε στα ρηχά, παίζοντας μαζί του ώστε να το κάνουμε να ξεχάσει τον φόβο του.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Τσίχλα, προπονητή κολύμβησης – καθηγητή Φυσικής Αγωγής, τις κουλούρες, τα μπρατσάκια και τα λοιπά βοηθήματα κολύμβησης, τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν μόνο ως βοηθήματα και όχι ως μέσα ασφαλούς κολύμβησης, διευκρινίζει ο προπονητής.

Έτσι, η χρήση τους θα πρέπει να είναι τέτοια που θα κάνει τα παιδιά να κολυμπάνε πιο ξεκούραστα και όχι να στηρίζονται μόνο σε αυτά για το κολύμπι. Χρησιμοποιώντας τα με μέτρο, αποτελούν έναν καλό βοηθό εκμάθησης. Βέβαια, η προοδευτική μείωση της χρήσης αυτών των βοηθημάτων, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν να κολυμπάνε όπως πρέπει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter