Αρχική Εκδηλώσεις Τελετή λήξης: Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών

Τελετή λήξης: Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών

Τελετή λήξης: Η αναπηρία μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και στους 56 μαθητές των 14ων Γυμνασίων της Λεμεσού οι οποίοι συμμετείχαν με υπέρμετρο ενθουσιασμό και ζήλο μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους στις βιωματικές ημερίδες της εθελοντικής μας ομάδας που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017.

Απώτερος σκοπός της εργασίας/διαγωνισμού μας, είναι η παραγωγή ενός σύντομου βίντεο από την ομάδα των μαθητών του κάθε σχολείου που συμμετέχει, μέγιστης διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο να δείχνει μέσα από τα δικά τους παιδικά μάτια «Τι είναι Αναπηρία» και να στέλνει το μήνυμα της εξάλειψης της ανισότητας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα φιλοξενούνται έργα/ζωγραφιές παιδιών που αφορούν την αναπηρία, τα οποία μας έχει δανείσει η Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α (Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες) από σχετικό διαγωνισμό της .

Το πρόγραμμα αρχίζει με την προβολή  των 14ων  σύντομων βίντεο  που ετοιμάστηκαν από τις διαγωνιζόμενες ομάδες των μαθητών, ώστε να βαθμολογηθούν από την επταμελή κριτική επιτροπή (Εκπρόσωπος Υ.Π.Π, Εκπρόσωπος Επαρχιακού Τμήματος Λεμεσού Υ.Π.Π, Εκπρόσωπος Π.Ο.Α.Α. Λεμεσού, Εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού, Εκπρόσωπος Ε.Σ.Ε.Μ. Λεμεσού, δύο Εκπρόσωποι της εθελοντικής μας ομάδας)  και την απονομή τιμητικών διπλωμάτων/δώρων προς τους συμμετέχοντες.

Στο μεταξύ, θα ακούγονται τραγούδια ερμηνευμένα και στη Νοηματική Γλώσσα, με την ταυτόχρονη συμμετοχή αρκετών παιδιών που λαμβάνουν μέρος στην εργασία/διαγωνισμό μας.

Στη συνέχεια, το κοινό θα βιώσει το  αρμονικό «πάντρεμα» Αναπηρίας και μη Αναπηρίας στη σκηνή, το οποίο θα συγκινήσει χωρίς ίχνος οίκτου αλλά με μοναδικό στόχο την αφύπνιση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Παιδιά και ενήλικες με ή χωρίς Αναπηρία, μέσα από το τραγούδι, τη Νοηματική Γλώσσα, τη μουσική, το χορό και το θέατρο, θα μοιραστούν τη σκηνή  και  θα μας  αποδείξουν  ότι όλοι ζούμε «Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό», ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και ταυτόχρονα ισότιμος με τους υπόλοιπους ανθρώπους και μας αξίζει μια καθ’ όλα φυσιολογική ζωή. Το καλλιτεχνικό μέρος θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και τους ευχαριστούμε θερμά οι: Φάνη Αναστασίου, Άννα Αριστείδου, Έλενα Διαμαντίδου, Στέλιος Κωνσταντάς, Νικολέττα Λειβαδιώτη, Άριστος Μοσχοβάκης, Γιώργος Νικολάου, Μαριλένη Σταύρου, Φανή Σωκράτους.

Στο τέλος θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα σύντομα βίντεο, η βραδιά θα κλείσει με όλους τους συντελεστές επί σκηνής  και θα ακολουθήσει δεξίωση με ποτό και τσιμπήματα – ευγενική χορηγία του Δήμου Ύψωνα.

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Στις 04/04/17 και ώρα 20:00
Εισιτήρια: €5


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.